Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Miénk volt a park!

Rate this item
(0 votes)

A tavalyi sikerre való tekintettel a Főkert Zrt. és a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. március 31-én ismét megrendezte a "Miénk a park!" elnevezésű környezetszépítő rendezvényt a Népligetben. Az önkéntes takarításon mintegy 500-an vettek részt, akik 160 db 100 literes zsákot töltöttek meg szeméttel, 50 m3 zöldhulladékot gyűjtöttek, több mint 4 ezer árvácskát ültetettek el, 15 új padot helyeztek ki, 35-öt pedig újrafestettek.


Az eseménnyel a szervezők azt akarták hangsúlyozni, hogy közösen könnyebb rendben tartani a zöld területeket. A kezdeményezést a főváros vezetése is fontosnak tartotta, ezért Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője is részt vett a rendezvényen. "Vannak olyan országok, ahol az önkéntességnek nagyon nagy hagyományai vannak. Én azt gondolom, hogy van ebben lemaradásunk, és ezért is különös öröm számomra, hogy tavaly már együtt tettünk a Népligetért, és hogy idén is ilyen sokan itt vannak." - mondta a főpolgármester-helyettes.

 

A gyülekező tömeg, valamint Dr. György István köszöntőt mond

 

 

Munkában az önkéntesek

---------

A jó hangulatú önkéntes takarításon feleségem és három kislányom oldalán én is részt vettem. Kis csapatunk a virágültetés helyszínén kapcsolódott be a munkába, ahol frappáns "csatarendben" álltunk neki a virágültetésnek. Amíg én kisebb gödröket ástam, addig a lányaim szorgalmasán hordták és ültették beléjük a virágokat. Feleségem zárta a sort, ő a gyermeki kezek munkájának eredményét korrigálta.

Társasházlakóként nagyon élveztük a szabad levegőn végzett földmunkát, a lányok pedig meglepően hasznos munkaerőnek bizonyultak. Lelkesen és fáradhatatlanul tették a dolgukat az időnként viharos erejű szél ellenére. Kimondottan jólesett a szervezők figyelmessége, akik forró teával és pattogatott kukoricával vendégelték meg a résztvevőket.

Kellemesen elfáradva és jóleső érzéssel tértünk haza, és megfogadtuk, jövőre is miénk lesz a park!

Last modified on Saturday, 21 April 2012 11:42

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Föld út
Folyik az építkezés
Régi kép
Zajlik a munka
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Épül a lakótelep
Még nincs kész
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia