Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elindult a "Legyél Bajnok!" projekt Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Kovács Róbert polgármester a Facebook oldalán számolt be arról, hogy "Kőbányán mintaértékű együttműködési projekt indult". A több, mint két évtizede kerületünkben működő DANONE Kft. kezdeményezésére született meg a "Legyél Bajnok!" projekt ötlete, mely a polgármester támogatásával és a kerületi általános iskolák együttműködésével valósul meg. A projekt a gyermekek egészséges étkezésre és életvitelre, szabadidejük aktív és hasznos eltöltésére nevelését célozza, egy egyedülálló módon megálmodott, interaktív, játékos oktatási program segítségével.

A "Legyél Bajnok!" projekt nyitórendezvényére február 20-án került sor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermében, ahol a gyerekek a Non Stop Vokálegyüttes előadásában és az Appril Project tánckoreográfiájával kísérve tekinthették meg a "Legyél bajnok!" című dal premierjét. A polgármesteri köszöntőt követően különféle játékos és zenés programok, produkciók következtek a gyereksereg legnagyobb örömére.

 

Nagyon jó volt a hangulat

 

Kovács Róbert polgármester köszöntője, és a hangulatfelelősök

A fergeteges nyitóbuliról Nagy Péterné Edényi Csilla, a Széchenyi István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára emlékezett meg. Személyes hangulatú beszámolójában a következőket írta: 

"Ááááááá, Oh-lá-lá, Csiszi-csoszi és a kimondhatatlan szavak segítségével, András és Ákos játékra buzdították a délelőtti órákban még rendesen viselkedő, iskolapadban ülő diákjainkat. Némelyek hatalmas szemekkel ámuldozva tekingettek a két fiatalemberre, akik szinte kifogyhatatlanok voltak az „őrültnek” nevezett ötletekből... és közben észre sem vették a gyerekcsoportok, hogy már a Kulturális Központba való belépéskor - játékos reklámeszközök segítségével - felkészültek a megnyitóra. A díszterem megtelt sok mosolygó kőbányai ötödikessel. Füst. Zene. És jöttek az ifjú sztárok. A gyerekek kedvencei. A Non Stop Vokálegyüttes és az Appril Project tánccsoport. Kellemes hangzás, a zene és a tánc összhangja, akrobatikus táncelemek és végre egy gyerekeknek szóló buli vette kezdetét. A hangulat leírhatatlan, amit a közönség soraiból szűnni nem akaró taps is jelez. A Polgármester úr és a Danone rövid és frappáns „köszöntőjét”, a gyerekek O-lá-lá és csodálkozó Áááááá–ja díszítette. Vicces volt. Mikor újra megjelent a színpadon András és Ákos, a gyerekek már régi ismerősként köszöntötték őket. Aztán következett a részletes programismertetés. (Megjegyzem, mi nagyon komolyan szerettük volna venni feladatunkat, ezért felkészültünk a jegyzetelésre is, de erre nem került sor.) Szinte mindent megjegyeztünk. Már kimondhatatlan izgalommal várják a gyerekek, hogy András és Ákos az osztályfőnöki órákon megjelenjenek, és „belemásszanak” tanáraik fejébe. (Hát, fiúk! Ezt nagyon ki kell találnotok!) Kíváncsiak az üzemlátogatásra, joghurt-folyóra (!), a vetélkedőre, de leginkább a videoklip forgatására. Tánctanulás, a székek között, majd tánc a színpadon ...és szűnni nem akaró kacagás... Motivációban gazdag, gyerek-centrikus megnyitón voltunk, ahol sikerült valamennyi gyermek érdeklődését felkelteni a „Legyél bajnok” programra. Kíváncsian várjuk a folytatást! Hiszen most már valamennyi ötödikes bajnok szeretne lenni! Eddig nagyon érdekes volt! Köszönjük!" 

A Danone Kft. honlapján írt a program elindításának okáról és céljáról. Tájékoztatást adnak arról, hogy Magyarországon minden negyedik 7-14 éves korú gyermek túlsúlyos vagy elhízott, szabadidejüket legtöbbször a televízió és a számítógép előtt töltik, nem igazán élvezik a mozgás és a sport előnyeit-örömeit, továbbá többségük nem ismeri kielégítően a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás fő elemeit és nem fogyaszt tejterméket rendszeres jelleggel. Az egészséges étkezés, a szabadidő aktív eltöltése és az egészséges életmódra nevelés érdekében indította el a Danone Kft. a Kőbányai Önkormányzattal és a helyi általános iskolákkal együttműködésben interaktív, játékos oktatási programját. A 2012. első félévében megrendezésre kerülő program keretében az 5. osztályos gyerekek szórakoztató, információkban gazdag és egészséges életmódhoz kapcsolódó eseményeken vesznek majd részt. Szakmai együttműködő civil partner a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa).


A "Legyél Bajnok!" program keretében a következő időszakban lesz még tanároknak szóló tréning, melynek keretében a pedagógusok szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához. Játékos, ismeretterjesztő órákat tartanak az 5. osztályosok számára, amely során az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhatnak a gyerekek lényeges információkat. Lesz látogatás a Danone Kft. joghurtgyártó üzemében, melyet interaktív játékokkal tesznek emlékezetessé. Kerületi vetélkedőt szerveznek a kőbányai általános iskolák között, ahol a gyerekek a program során szerzett információk alapján mérik össze tudásukat. A projekt ünnepélyes, zenés díjátadással zárul, amelyen értékes fődíj adnak át a nyertes iskola számára, valamint videoklipet forgatnak a részt vevő 5. osztályosok közreműködésével.

Last modified on Wednesday, 21 March 2012 09:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Dolgozik a daru
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Építési terv
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia