Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Januári ételosztás Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Karácsony előtt számos szervezet tartott étel- és ruhaosztást a hajléktalanok számára, ám az új év elején mintha kevesebb figyelem jutna a legrászorultabbaknak. Ezért is fogadta örömmel a Kőbányai Önkormányzat a Pensió 17 Kft. felajánlását. A közétkeztetéssel foglalkozó cég ugyanis - a korábbi évekhez hasonlóan - 500 adag ételt ajánlott fel a kerületi rászorulóknak. A felajánlás kiosztása érdekében az Önkormányzat értesítette az érintetteket, valamint megkereste a kerület területén lévő hajléktalanszállókat és a Vöröskereszt szervezetét is. A széles körben meghirdetett ételosztásra január 7-én került sor a KÖSZI szabadidőközpont előtt, ahol a nagy számú résztvevőt babgulyásból és két fánkból álló menüvel látták vendégül. Az adományban részesülők szerint az ebéd nagyon finom és tartalmas volt.

 

Az eseményen az Önkormányzat részéről részt vett - többek között - Kovács Róbert polgámester, valamint Weeber Tibor és Radványi Gábor alpolgármesterek, akik a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési feladataikat láttak el.

Radványi Gábor alpolgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Önkormányzat igyekszik minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy segítse a bajba jutott embereket. A rendelkezésre álló eszközökkel támogatják a hasonló rendezvények megtartását, mint ahogy tették azt például decemberben is, amikor a Hites Adakozók Hálózata (HAH) kereste meg a Polgármesteri Hivatat. Az együttműködés eredményeként nagy mennyiségű ruhát osztottak szét Karácsony előtt a rászorultak között két kőbányai helyszínen.

Az Önkormányzat a kőbányai hajléktalanok támogatása érdekében vállalta, hogy részt vesz a LÉLEK-program végrehajtásában. A LÉLEK-program olyan új kezdeményezés, amely a hajléktalanok számára biztosít munkát, illetve lélektani segítséget, így teremtve meg számukra a hajléktalanságból kivezető utat. A LÉLEK-program az elmúlt két évtized legjelentősebb hajléktalan-programja, amely kidolgozásában a kőbányai központú Baptista Szeretetszolgálat jelentős szakmai és szociális segítséget nyújtott.

Last modified on Wednesday, 18 January 2012 12:10

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Minden a helyére kerül
Föld út
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház
A Mély tó
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia