Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hagyomány teremtetett Kőbányán - milliókat adományoztak jótékony célra

Rate this item
(0 votes)

December 3-án este különleges rendezvénynek adott otthont a KÖSZI. Ezen a napon ugyanis Dr. György István, akit a hírekből városüzemeltetési főpolgármester-helyettesként, illetve Kőbánya országgyűlési képviselőjeként ismerhetünk, gitárkoncertet adott Póka Egon és zenekara társaságában. A politikus hagyományteremtő céllal hirdette meg a "Adjunk a húroknak ... és a rászorulóknak is" címet viselő jótékonysági gitárestet, hogy a koncert bevételét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, illetve a Down Alapítvány Kőbányai Gondozóháza részére ajánhassa fel. György István hívószavára megtelt a KÖSZI, jöttek a segíteni akaró és zenekedvelő érdeklődők.

 

A megtelt teremben György István köszönti a megjelenteket

Az est elején Murányi Sándorné a Down Alapítványt, majd Bogdán László a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt képviselőjeként mutatta be tevékenységét, nyújtott betekintést a mindennapok küzdelmébe. Az elmondottak súlya, valamint a bemutatott - könnyednek tűnő, ám irdatlan munkát igénylő - életképek alapján minden jelenlévő érezte: a bejáratnál elhelyezett urnába bedobott adománya jó helyre került.

 

Murányi Sándorné és Bogdán László

A bemutatkozást követően a felhőtlen szórakozásé és az örömzenéé lett a főszerep: György István és Póka Egon Experience zenekara lépett színpadra és felcsendültek Illés, Omega, Metró, LGT és Zorán közkedvelt slágerei. A politikus, aki autodidakta módon tanult meg gitározni, annak ellenére nyújott felejthetetlen produkciót, hogy már több mint egy éve nem vette kézbe a hangszerét. Az ember nem gondolta volna, hogy a színpadon épp az énekes-gitáros frontember a kakukktojás. A hallgatóság egyhamar feloldódott a zenében, táncra csak azért nem perdült senki, mert a teltház miatt nem maradt hely a táncparkettnek.

 

György István, Póka Egon és az Experience

Az Experience nagy sikerű koncertje után újabb érdekes jelenség vette kezdetét: a színpadon Révész Máriusz és Kucsák László országgyűlési képviselők kezdtek György István társaságában a húrok pengetésébe. A parlamenti képviselő trió meglepően ügyesen szórakoztatta a megjelenteket - eleinte önállóan, majd Póka Egon hathatós támogatásával.

 

Révész Máriusz, György István és Kucsák László

Amíg a politikusok politikamentes koncertje zajlott, addig az alapítványok képviselői és György István segítői megszámlálták az urnába dobott készpénzadományokat, majd örömmel jelentették be, hogy a végösszeg 768 900 Ft lett. Ekkor György István vette át a szót, és elmondta, hogy Bogsch Erik, a Richter Zrt. vezérigazgatója 150 ezer, míg dr. Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója 200 ezer Ft adományt ajánlott fel. Ezen felül Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Pető György, a Fővárosi Közterületfelügyelet vezetője, a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft., a Ford Petrányi Kft. is jelezte, hogy adományukat átutalással fogják teljesíteni.

 

Adományok az urnában és megszámlálásuk

A végösszeg eztán hirtelen jelentős mértékben megugrott, mert György István - az év végi jutalmát felajánlva - további két millió forinttal emelte meg azt. A jótékonysági gitárest alatt összegyűlt adományoknak és felajánlásoknak köszönhetően a két alapítvány egyenként 1 559 450 Forinttal került közelebb céljaik megvalósításához.

A megjelentek duplán érezhették jól magukat, hiszen úgy szórakozhattak egy jó hangulatú társaságban, hogy közben azoknak segítettek, akik valóban megérdemlik a támogatást. Ha a kezdeményezés hagyományteremtőnek bizonyul, akkor kerületünk egy értékes eseménnyel gazdagodik.

Last modified on Thursday, 08 December 2011 08:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Épül a Mély tó
Áll a szobor
Részből egész
Az iskola
Látkép
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Föld út
Régi kép

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia