Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Telekom digitális oktatási programot indít Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Diákok és szaktanár közreműködésével, valós iskolai környezetben fejleszt digitális tartalmakat a Telekom annak érdekében, hogy a tanulás élményszerű, a tudás pedig mindenki számára elérhető legyen - olvasható a digitalhungary.hu-n. A program célja olyan valós körülmények között kigondolt, tesztelt, az érintettekkel közösen kimunkált anyagok létrehozása, amelyek egyszerre illeszkednek a tanmenethez és az iskolások - már eleve digitális - ismeretszerzési szokásaihoz.


Kép forrása: digitalhungary.hu

Az NMHH friss kutatása szerint már majdnem annyi gyermekes családban van a gyerek(ek) által használt mobiltelefon, mint tévé, és a mobil az esetek többségében okostelefon – vagyis egyszerre a kapcsolattartás és az ismeretszerzés eszköze. Önmagában ez az adat is alátámasztja, mekkora szerepe lehet a digitális megoldásoknak abban, hogy a fiatal generációk sikeresen birkózzanak meg a jelen és a jövő kihívásaival a tanulás, tanítás révén. Ezért döntött úgy a Telekom, hogy belép az oktatás területére, lehetővé téve, hogy a lehető legkorszerűbb tudás juthasson el - a legfejlettebb, leginkább élményszerű módszerekkel - a fiatalokhoz az osztályterembe.

A Telekom oktatási programja egy pilot projekttel indul, amelynek keretében egy kiválasztott iskolában a Telekom által fejlesztett újszerű digitális tartalmakat próbálnak ki a tanulók, hogy azután az anyagok a projektet koordináló pedagógus, Polyák-Pásztor Diána, illetve a Kőbányai Szent László Gimnázium diákjainak kreativitására támaszkodva a közös munka során fejlődhessenek tovább. Olyan digitális tartalmak elkészítése a célkitűzés, amelyek illeszkednek a tanmenetbe, ugyanakkor a közösségi média felületeit és a digitális technológiát – például insta filterek, 360 fokos videók, interaktív térképek és grafikák, online kvízek formájában - is integrálják. A tartalomfejlesztésbe szakmai partnerként a Magyartanárok Egyesülete is bekapcsolódik. Az együttműködésre és a részvételre épülő folyamat a lehető legnagyobb mértékben nyilvános lesz - a kooperációhoz kapcsolódó pedagógus- illetve diákélmények megosztását is beleértve -, hogy másoknak is inspirációul szolgáljon.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

A projektet bemutató videó a cikk alatt tekinthető meg.

Last modified on Tuesday, 25 January 2022 11:39

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Föld út
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Látkép
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia