Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bringások uzsonnáztak a Liget téren

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai bringás közösség - csatlakozva a Magyar Kerékpárosklub országos akciójához - szeptember 9-én ismét bringás uzsonnára hívta a kerékpárosokat a Liget térre. Jöttek is szép számmal kicsik és nagyok, akiket a szervezők jóvoltából péksütemény, frissítő és sok hasznos információ várt. 

Akik megálltak egy szóra a bringások sátránál arra is alkalmat kaptak, hogy a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak jóvoltából regisztrálják kerékpárjaikat a Bikesafe rendszerbe, amit a rendőrség elsődleges adatbázisként használ a lopott bringák felderítéséhez, azonosításához és visszaszolgáltatásához. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel, a kapitányság türelmes munkatársai azonban fáradhatatlanul állták a regisztrálók rohamát.  

A helyszínen lehetőség volt kipróbálni a kerékpáros lakatok vághatóságát. Többen döbbenten tapasztalhatták meg, mennyire nem védi meg a kerékpárt a hagyományosnak tekinthető "olcsó" lakat.

Az év utolsó bringás uzsonnája remek hangulatban, csodálatos napsütésben telt. A résztvevők számát jól mutatja, hogy a tervezett időtartam felénél már elfogyott a 200 főre vásárolt péksütemény, üdítő és a Cserpes Trudi által felajánlott túró rudi. A szervezők természetesen azonnal pótolták a közeli élelmiszerboltból a muníciót, így senki nem maradt frissítő nélkül.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az egyesület önkénteseinek az aktív részvételért, a X. kerületi Önkormányzatnak a támogatásért, valamint mindazoknak, akik velük uzsonnáztak ezen a közösségi napon. 

Forrás, illetve további képek az eseményről a Kőbányai Bringás Facebook oldalán érhető el.


Kikből áll és miért jött létre a Kőbányai bringás közösség?

A honlapjukon olvasható bemutatkozás szerint ők mára már egy baráti társaság, akik szeretik Kőbányát, a kerékpározást és hajlandóak tenni, áldozni szabadidejükből is azért. Nem tartoznak semmilyen szervezethez, politikamentesen cselekszenek saját elhatározásból. Inkább mozgalomként tekintenek magukra, mint szervezetként, amely működésébe mindenki annyit tesz bele, amennyit tud vagy szeretne. Semmi sem kötelező. Aki szeretne csatlakozni hozzájuk, annak nem kell mást tennie, mint elmenni a rendezvényeikre és túráikra, esetleg személyesen közreműködni a közösség életével kapcsolatos feladatok ellátásában. További információkat a mozgalom honlapján lehet olvasni: kobanyaibringas.com

Last modified on Friday, 11 September 2020 10:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Zajlik a munka
Építik a tavat
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia