Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

III. Ground Golf Magyar Bajnokság az Óhegy parkban augusztus 30-án

Rate this item
(2 votes)

A III. Ground Golf Magyar Bajnokság egyéni és csapatversenyét 2020.augusztus 30-án az Óhegy parkban rendezi a Ground Golf Sportegyesület a Kőbányai Sportszövetség támogatásával. A megnyitóra 9.00 órai kezdettel, a díjátadásra 11:30 órakor kerül sor. Minden indulót szeretettel várnak! Aki e héten az edzésnapokon előre jelzi részt vételi szándékát, annak szerdán és szombaton 9.00-11.00 óra között erre lehetőséget biztosítanak az Óhegy parkban.

 

III. Ground Golf MAGYAR Bajnokság

1. Verseny célja: Minél többen népszerűsítsük, gyakoroljuk és játsszuk a GROUND GOLF játékot. A budapesti Európa-bajnokságon és a nemzetközi versenyeken minél jobb eredménnyel képviseljük hazánkat. Fontos, hogy többet mozogjunk a szabad levegőn.
2. rendezője : MAGYAR GROUND GOLF SE
3. helyszín: ÓHEGY PARK
4. a verseny időpontja: 2020.augusztus 30. vasárnap 9:00 kezdődik a verseny (8.30 óra regisztrálás) eső esetén következő hét szombat szeptember 05-én tartják a versenyt.
5.megjelenés: Kényelmes Sportos ruhában
6.Verseny nevezési díja 500ft/fő helyszíni befizetéssel

A verseny menete:
- A nők, a férfiak külön csapatban játszanak.
- 16 kapun végig játsszanak a versenyzők
- 1 kapun max. 6 fő játszik. Csapatonként egy játékos bíró van.
- A verseny főbírója T.Cerendulam
- Egyéni és csapat eredményeket hirdetünk.
- A csapat alakítás- csapat név (A főbíró kijelöl játékos bírót és ez után következik a sorsolás, hogy ki melyik játékos bíróhoz kerül)
- Az első forduló (8 kapun játszás) után kis szünet (ásványvíz, sütemény)

Díjazás:
A női 1.2.3 helyezett kupák, ajándék
A férfi 1.2.3 helyezett kupák, ajándék
A csapat 1.2.3 helyezett játékosoknak emléklap ajándék
Az aranylabda ütés külön díj ajándék

Magyar versenyzők egy mongóliai versenyen

Mit kell tudni a GROUND GOLF játékról?

A sportág egy Japánból származó népi játék. Hasonló szabályokkal játszák, mint a hagyományos golfot, de óriási előnye, hogy kevesebb területre van szükség, (park, kert, játszótér) ideáli s kikapcsolódás azoknak is, akik hagyományos golfozást idő és pénz hiányában nem képesek gyakorolni. Kiskorúaktól az idősekig bárki játszhatja, sőt akár fogyatékkal élők és mozgás korlátozottak is sikerélménnyel gyakorolhatják, mivel korhoz sincs kötve, így egy csapatban játszhat gyermek, szülő, nagyszülő, akár egy család is. Egy játék alatt a játékosok észrevétlenül gyalogolnak mintegy 3 km-t a jó levegőn, hajladoznak, koncentrálnak, koordinálják az ütések erejét, irányát, és jó hangulatban, kellemesen közösségben töltik a játékidőt. A labdát nem lyukba kell ütni, hanem zászlóval jelzett kapuba, ezért zöld játéknak is mondjuk. Egy játék alatt 8 különböző hosszúságú pályán kell a kapuba juttatni a labdát. A kapukat nagyon egyszerűen és gyorsan össze lehet állítani. A kapuk távolsága a startszőnyegektől 15m, 25m, 30m, és 50m, minden távolság kétszer ismétlődik. Minden csapatban egy játékos bíró vezeti a ground golfpontozó lapon az ütések számát. Az nyer, akinek a legkevesebb az ütésszáma. Akinek sikerül egy ütéssel beütni a labdát a kapuba az, az aranylabdát érő ütés, amit 3 pont levonásával díjaznak a játékban. Egyszerre egy pályán, a versenyeken 1 kapura max. 8 fő játszhat, a 8 pályán 64 fő a játékosok száma.

Akinek tetszik a játék és szívesen kipróbálna, az kipróbálhatja magát, hiszen az edzéseket szombat délelőttönként tartják - nyári időszakban 9-11 óra között, tavasszal és ősszel 11-13 óra között- Kőbányán a Sportligetben és/vagy az Óhegy parkban.

Edzések előtt a helyszín miatt érdeklődni lehet: Togmid Tserendulam elnöknél a +36-30-247-1515
Honlap: www.magyar-ground-golf.mystrikingly.com

Edzés a Sportligetben, a kép forrása: hmagyar-ground-golf.mystrikingly.com

Forrás: Kőbányai Sportszövetség, Ground Golf Sportegyesület

Last modified on Wednesday, 02 September 2020 20:10

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Régi kép
Már állnak a házak
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Látkép
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia