Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tehetségkutató verseny volt Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Pest megyi és budapesti tehetségkutató verseny volt a Nemzeti összetartozás napján az újhegyi Széchenyi István Általános iskolában. A versenyt a Magyarok Szövetsége szervezte. Közel 130 fellépő nevezett erre a rangos versenyre. Iskolánk 2. osztályos diákja népdalcsokorral különdíjat ért el.

Az eseményről készült fotógaléria megtekintéséhez kattinson a képekre!

 

A Magyarok Szövetsége tagjai nagyon jól tudják, hogy az 1100 éves államiságunkat és megmaradásunkat a Kárpát-medencében a magyar kultúránknak köszönhetjük. A 200000-nél is több archivált magyar népdal, valami olyan páratlan gazdagságú emberi tapasztalatot és érzésvilágot hordoz, mellyel más kultúrák nem rendelkeznek. Ezért tartottuk fontosnak a Magyarok Szövetségében, hogy a 2010 augusztus 13-14-15-én immáron másodszorra megrendezésre kerülő Magyarok Országos Gyűlésén, az ország legtehetségesebb népmesemondói, népdalénekesei, népzene előadói és néptáncosai megmérettessék magukat. Az országos döntőt, megyei szintű elődöntők előzik meg, melyet a Pest-megyei és budapesti indulók számára a X. kerületi Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában rendeztünk meg 2010 június 4-én. A vetélkedőn kimagasló  képességű gyerekeket halhattunk és láthattunk 6-10 éves és 11-16 éves korosztályban.

A Magyarok Országos Gyűlésének döntőjében, augusztus 13-14-15-én a következő iskolák tanulói méretettnek majd meg:

 

A Magyarok Szövetsége Gyermek- és Ifjúsági Vetélkedőjének döntőjébe tovább jutott kategória győztesek névsora

Népdal:

1. Helyezett a népdal egyéni, 6-10 éves korosztályban, fiúk közül: Halász László a Czimra Gyula Általános Iskolából.

1. Helyezett a népdal egyéni, 6-10 éves korosztályban, lányok közül: Szőke Diána a Czimra Gyula Általános Iskolából.

1. Helyezett a népdal egyéni, 11-16 éves korosztályban, lányok közül: Gera Zsófia a Fazekas Mihály Általános Iskolából, Dunakesziről.

1. Helyezett, a népdal csoport, 11-16 éves korosztályban, lány csoport kategóriában: megosztott díjat kapott a Galgagyörki Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói, valamint a Vándoki Réka és Csibráki Virág páros a Gregor József Általános Iskolából, Budapest XVII. kerületéből.

1. Helyezett a népdal csoport, 11-16 éves korosztályban, fiú-lány csoportban: Csiha Gyopár és Csiha Koppány Sashalmi Tanoda Általános Iskolából., Budapest XVI. kerületéből.

 

Néptánc csoport:

1. Helyezett a néptánc csoport, 11-16 éves korosztályban, fiúk közül: Farkas Norbert és Hajnes Máté az Aquincum Általános Iskolából, Budapest III. kerületéből.

1. Helyezett, a néptánc csoport, 11-16 éves korosztályban, lányok közül megosztva: Gregor József Általános Iskola, Budapest XVII. kerületéből. Sashalmi Tanoda Általános Iskola, Budapest XVI. kerületéből.

 

Mesemondás:

1. Helyezett a lányok közül 6-10 éves korosztályban megosztva: Urbanics Kata a Ward Mária Általános Iskolából, Budapest V. kerületéből. Orbán Sára a Budajenő Általános Iskolából.

1. Helyezett a fiúk közül 11-16 éves korosztályban: Bokor Péter az Izbégi Általános Iskolából, Szentendréről.

 

Versmondás:

1. Helyezett a lányok közül 6-10 éves korosztályban: Horváth Hanga a Kertvárosi Általános Iskolából, Budapest X. kerületéből.

1. Helyezett a fiúk közül 6-10 éves korosztályban: Horváth Csege a Kertvárosi Általános Iskolából, Budapest X. kerületéből.

 

Külön díjazott versenyzők:

A Zsűri különdíjazottja az Újpesti Speciális Általános Iskola Néptánc csoportja, akik szintén részt vehetnek az Országos döntőben Bösztörpusztán.

A leghosszabb mese különdíját Szűcs András tanuló kapja az Andreetti Általános és Művészeti Iskolából.

A nem saját kultúra tovább adása díjat: Lee Ju Enn kapja a József Attila Általános Iskolából.

Minden továbbjutónak gratulálunk az elért eredményéhez és sok sikert kívánunk az Országos Döntőben való szerepléséhez!

 

A vetélkedő fődíja: A Magyarok Szövetsége kategóriánként a nyertesek részére saját CD-t illetve DVD-t készít el és ad ki.

Nagyon köszönjük minden kedves felkészítő pedagógusnak az együtt működését  és a versenyző diákoknak a színvonalas szereplését.

Szeretettel várunk minden kedves vendégünket Kunszentmiklós-Bösztörpusztára, a Magyarok Országos Gyűlésére 2010 augusztus 13-14-15-én, mindenidők legnagyobb civilek által megrendezett szabadtéri rendezvényére.

Élni fog a nemzet, mely összetart.” Arany János

Matyasovszki Gábor
Magyarok Szövetsége budapesti elöljáró

Last modified on Thursday, 17 June 2010 10:03

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Még nincs kész
Föld út
Zajlik az éptkezés
Építési terv
Épül a Mély tó
Látkép
Árkok és házak
Folyik az építkezés
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia