Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Budapest legjobb majálisa

Rate this item
(1 Vote)

Idén is halmajálissal ünnepelte Kőbánya május elsejét, így hát nem csoda, hogy füst és halászlé illata lengte be az Óhegy parkot május 1-jén. A kerület hatalmas zöld parkjába sok ezren látogattak ki, kóstolgatták a bográcsokban rotyogó finomabbnál finomabb halleveket, élvezték a napsütést és a színes programokat.

 

Az Óhegy parkban néptánc, gyerek-előadások, vidámpark, mindenféle eszem-iszom és mütyűrvásár, valamint tenyérjóslás várta az érdeklődőket, míg este a Dolly Roll szórakoztatta a közönséget.

 

A halászléfőző verseny kezdetét szimbolizáló tüzet Kovács Róbert polgármester gyújtotta meg, ezzel nyitva meg a nyolcadik Halmajálist Kőbányán. A polgármester büszke arra, hogy a Kőbányai Halmajálist mára sokan Budapest legjobb május 1-jei rendezvényeként emlegetik. Úgy látja, hogy ez a szép helyszínnek, a finom halételeknek és annak a sokszínű programnak köszönhető, amivel évről évre próbál Kőbánya a halmajálisra kilátogató embereknek örömet szerezni.

 

A halászléfesztivál feladta a leckét a gasztronómia híveinek: el kellett dönteni, hogy vajon a szegedi, vagy a bajai módon főzött halászlé a jobb? Végül a Krisztina cukrászda csapatának szegedies főztje nyerte el a zsűri tetszését legjobban. Őket követte a Boszi csapat, és a Fish Hunters, különdíjat pedig a Smiracz csapat szerzett a halászlevével.

  

 Az eseményről készült kisfilm EZEN a linken, vagy a cikk alatt tekinthető meg.

 

Forrás és képek: Kovács Róbert polgármester és a Kőbányai Hírek Facebook oldala, Pro-koord

Last modified on Tuesday, 08 May 2018 07:08

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Lakótelep a világ végén
Áll a szobor
Dolgos kezek
Föld út
Zajlik a munka
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia