Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Csúcsot döntöttek és körbefutották Budapestet az Óhegy parkban

Rate this item
(1 Vote)

A mindenre elszánt futók májusban két alkalommal vágtak neki a kilométereknek az Óhegy parki futókörben, ahol először csúcsot döntöttek, másodjára pedig tizenötször körbefutották Budapestet.

Csúcsdöntés a szakadó esőben

A kétórás futás csúcsdöntési kísérletet harmadik alkalommal rendezték meg az Óhegy parki futókörön. Az égiek május 13-án nem voltak kegyesek a résztvevőkhöz, akik szakadó esőben voltak kénytelenek nekiveselkedni a megmérettetésnek. A futókat és a szurkolókat Kovács Róbert polgármester üdvözölte, majd ünnepélyes kürtszóval indította el a csúcskísérletet. A polgármester Radványi Gábor alpolgármesterrel együtt szintén nekivágott a köröknek. Két óra elteltével kiderült, hogy a mindenre elszánt 394 futó együttesen 4118 km-t teljesített, amivel megdőlt a tavalyi 3521 km-es csúcs. A legjobb női versenyző Soukup Ágnes lett 23,8 km-rel, míg a férfiak között Török Benjámin 28 km-es teljesítménnyel lett az első. További részletek ITT olvashatóak.

 

Körbefutották Budapestet a kihívás napján

Május 31-én újra az Óhegy parki futóköré volt a főszerep, ahol Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye, a Kihívás Napja alkalmából a Kocsis Sándor Sportközpont és a Kőbányai Önkormányzat szervezett futónapot. Az egész napos kihívás célja az volt, hogy a lelkes résztvevők minél többször „körbefussák” Budapest 135 km-es kerületét az Óhegy park 1400 méteres futókörén. Ezúttal remek idő fogadta a futókat, akik rendíthetetlenül rótták a köröket annak érdekében, hogy a közösen teljesített kilométerek elérjék a célul tűzött távot. 

 

A kezdeményezéshez a lakosság mellett óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, közintézmények és helyi vállalatok munkatársai is csatlakoztak: 10 óvoda kicsinyei, szülők, óvónők, 7 általános iskola diákjai és tanáraik, 9 gimnáziumi osztály tanulói testnevelő tanárokkal, valamint 7 kerületi vállalat és a Kőbányai Önkormányzat több munkatársa is részt vett a táv teljesítésében. A közös erőfeszítés meghozta a sikert: összesen 2005 kilométer távot futottak, ezzel mintegy tizenötször kerülték meg Budapestet, illetve a Budapest-Stockholm távolságot tették meg!

A mozogni vágyókat reggel 9 órától este 18 óráig várták a szervezőiroda sátránál, ahol az esti programzárásig 1072 fő regisztrált. Célba érkezéskor a futókat ásványvízzel, pogácsával és egy szilikon karkötővel fogadták. A résztvevők közül a legfiatalabb Seres Ádám, 10 hónapos kisbaba volt, aki anyukájával futó babakocsival tette meg a 2 kört, valamint a legidősebb a hölgyeknél a 78 éves Horváth Ferencné, az uraknál a 83 éves Szabó József volt.

 

A szervezők örömmel tapasztalták, hogy bár a résztvevők egy-egy kör teljesítésére érkeztek, azonban nagyon sokan kedvet kaptak és további kilométereket futottak. A Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársa, Bélik Ferenc félmaraton lefutását tűzte ki célul, melyet 89 perc alatt teljesített. Akadtak kísérői is, akik egymást váltva segítették, 8-10 kört futva mellette. A szervezők bíznak benne, hogy 2018-ban még többen csatlakoznak a rendezvényhez. 

Forrás: Kőbánya.hu, Kőbánya.info

Last modified on Monday, 19 June 2017 10:23

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Épül a lego-ház
Áll a szobor
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Árkok és házak
Dolgos kezek
Épül a lakótelep
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia