Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ne égess! – Rajz- és irodalmi pályázat általános iskolásoknak

Rate this item
(1 Vote)

Játék a múzeummal

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tízedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A jubileumi pályázat versenykiírása lehetőséget ad arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

A versenyt idén is két korcsoport számára hirdetjük meg

A felső tagozatos diákok esetében arra vagyunk kíváncsiak, milyennek látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltását, tűzoltóját, munkájukat. Nevezhetnek katasztrófákhoz (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és annak elhárításáról szóló művekkel is. (ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.)

Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várjuk, de ha kedvet kapnak a múltban kutakodni, vagy a jövőbe pillantani, szívesen fogadjuk tőlük is a felsősökéhez hasonló megoldásokat. 

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltó történetek” címmel várunk alkotásokat. Ezekben egyaránt megírhatják a kissé távolabbi múlt (időbeli korlátozás nélkül), jelenkori, vagy a jövő tűzzel, tűzoltásával kapcsolatos történeteiket. A természeti katasztrófákról szóló írásoknak persze ugyanúgy örülnénk. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek (vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb.)

Tudnivalók

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével - postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is kérünk!

A múzeum elérhetősége: 1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
A beküldési határidő: 2017. január 27. (péntek). A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.
A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, illetve a 06-1 261-35- 86-os telefonon válaszolunk.

Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

Last modified on Wednesday, 08 February 2017 12:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Építik a tavat
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
A Mély tó
Részből egész
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia