Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kedvezményes nyaralás Balatonalmádiban idősek számára - pályázni lehet

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat ebben az évben is biztosít pihenési lehetőséget az idősek számára, akik kedvezményesen nyaralhatnak Balatonalmádiban. A kőbányai nyugdíjasok 2016. évi üdültetésére a Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Humánszolgáltatási Bizottsága már kiírta a pályázatot, amely feltételeiről a kép alatt tájékozódhat.


1. A pályázat célja: A kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Balatonalmádiban (Balatonalmádi, Szent István sétány 3.) lévő üdülőjében kedvezményes üdülés biztosítása.

2. A pályázható üdülési turnusok:
Balatonalmádi (7 nap 5 éjszaka)
1. 2016. május 2. és 7. között,
2. 2016. május 23. és 28. között,
3. 2016. május 30. és június 4. között,
4. 2016. szeptember 5. és 10. között,
5. 2016. szeptember 12. és 17. között,
6. 2016. szeptember 19. és 24. között,
7. 2016. szeptember 26. és október 1. között.

3. Üdülési feltételek, illetve körülmények:
a) az üdülést a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ bonyolítja le,
b) az üdülés alatt két gondozónő kíséri a csoportot,
c) az indulás előtt orvosi igazolást kell bemutatni arról, hogy a résztvevő utazásra alkalmas egészségi állapotban van, és közösségben tartózkodhat; ennek hiánya az üdülésből való kizárást vonja maga után,
d) az elhelyezés 2–3–4 ágyas szobákban történik,
e) a turnusok ebéddel kezdődnek és reggelivel fejeződnek be,
f) az ebéd az épület közelében levő étteremben biztosított,
g) az üdülőben és az étteremben az akadálymentesítés nem megoldott,
h) a résztvevők az utazás megkezdése előtt, a helyszínen 2000 Ft/hét egyéni részvételi hozzájárulást, valamint 460 Ft/éjszaka idegenforgalmi adót (összesen: 4300 Ft) fizetnek,
i) az Önkormányzat biztosítja a szállást, az étkezést és az utazást. Az Önkormányzat támogatása: 33 777 Ft/fő.

4. A pályázat benyújtásának feltételei:

4.1. A pályázaton az a bejelentett kőbányai lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által biztosított pénzellátásban részesülő személy vehet részt, aki
a) vállalja az egyéni részvételi hozzájárulás és az idegenforgalmi adó utazás megkezdése előtt történő megfizetését,
b) vállalja, hogy az utazás megkezdése előtt orvosi igazolást nyújt be arról, hogy az utazásra alkalmas egészségi állapotban van, és közösségben tartózkodhat,
c) a 2014–2015. évben az Önkormányzat által támogatott üdülésben nem vett részt.

4.2. A pályázatot kizárólag a pályázati adatlap nyomtatványon lehet benyújtani, amelyen az alábbi adatokat kell kitölteni:
a) név,
b) születési idő,
c) lakóhely, tartózkodási hely,
d) telefonszám,
e) a megpályázott turnus száma, időpontja (többet is meg lehet jelölni),
f) egyénileg vagy csoportosan pályázik-e,
g) vállalja-e három- vagy négyágyas szobában történő elhelyezést,
h) nyilatkozatok a 4.1. pontban foglaltakról.

4.3. A pályázathoz csatolni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által küldött 2016. évi nyugdíjellátásról szóló igazolás (zöld színű nyomtatvány) másolatát. A pályázat benyújtásakor be kell mutatni a lakcímet igazoló hatósági igazolványt.

4.4. Pályázni csoportosan is lehet, egy adatlapon legfeljebb 5 fő jelentkezhet. A csoportosan jelentkezőket egy turnusban, lehetőség szerint együtt helyezzük el.

5. A pályázat benyújtásának helye, módja és határideje: A pályázatokat egy példányban, papír alapon 2016. március 25-én 12.00 óráig lehet benyújtani a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztály titkárságán (Budapest X. kerület, Szent László tér 29. fszt. 33., tel.: 4338-330, a továbbiakban: Szociális és Egészségügyi Osztály).

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Gózonné Genszky Gabriellától (tel.: 4338-353). A pályázati adatlap igényelhető a Szociális és Egészségügyi Osztály titkárságán, vagy letölthető az Önkormányzat www.kobanya.hu honlapjáról. Az adatlap másolható.

6. A pályázat elbírálásának menete: A Hivatal szükség esetén egy alkalommal telefonon hiánypótlási felhívást ad ki, a hiánypótlási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség. A pályázati feltételeknek nem megfelelő pályázat érvénytelen.
A pályázatokat a Humánszolgáltatási Bizottság a 2016. áprilisi ülésén bírálja el. A pályázat elbírálása során az alacsonyabb havi nettó jövedelem előnyt jelent. A Hivatal a döntést követően 2016. április 28-áig értesíti a pályázókat a pályázat eredményéről. Az eredményesen pályázók részére a Hivatal orvosiigazolás-nyomtatványt küld, az orvosi igazolás kizárólag ezen nyomtatvány kitöltésével nyújtható be.
Azoknak az eredményes pályázatot benyújtóknak a helyére, akiknek az utazása valamilyen, az Önkormányzaton kívül álló ok miatt meghiúsul, az üdültetést lebonyolító Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ az érvényes, de eredménytelen pályázatot benyújtók közül jelöl ki résztvevőket.

7. Az üdülés megkezdésének feltétele:
a) az egyéni részvételi hozzájárulás befizetése,
b) orvosi igazolás benyújtása arról, hogy a résztvevő utazásra alkalmas egészségi állapotban van, és közösségben tartózkodhat.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok a lenti linkekről tölthetőek le:
- Pályázati kiírás (pdf. formátum)
- Pályázati adatlap (docx formátum)

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 24 August 2016 11:39

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Föld út
Az iskola
Épül a Mély tó
Látkép
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia