Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kulturális központok kőbányai konferenciája

Rate this item
(2 votes)

A Kulturális Központok Országos Szövetsége (KKOSZ) őszi konferenciáját kerületünkben, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartotta. A november 3-án és 4-én megrendezett közművelődési szakmai továbbképzés témája az „Infrastruktúra fejlesztés és funkcionalitás” volt. A rangos eseményt Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, köszöntőt mondott Szente Béla, a KKOSZ elnöke és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

A X. kerület vezetője megragadta a lehetőséget, hogy javítsa a Kőbányáról kialakult képet, és a kulturális központokat képviselő, az ország minden részéből érkező megjelenteknek bemutatta a kerületet, amelyet a főváros egyik legszínesebb, legizgalmasabb városrészének nevezett. Elmondta, hogy Kőbánya régi település, gazdag hagyományokkal és olyan különlegességekkel, mint a 32 kilométer hosszú pincerendszer. Rövid történelmi összefoglaló után beszélt azokról a fejlesztésekről, amelyek sokat tettek azért, hogy élhető és zöld legyen a kerület. Kiemelte azoknak a tereknek a fontosságát, ahol az emberek találkozhatnak egymással és közösségek épülhetnek, mert attól válik valóban élővé a város. A résztvevőket tájékoztatta arról, hogy mindennek szellemében láttak neki az Újhegyi Közösségi Ház felújításának, amely beruházás jelenleg is zajlik.

A konferencia Joós Tamásnak, a Kőrösi Nonprofit Kft. ügyvezetőjének üdvözlő gondolataival, illetve a házigazda intézmény bemutatásával folytatódott. A két napos rendezvényen – többek között – szó esett a XXI. századi kulturális terekről, a közösségépítő agorákról, a térségi együttműködés jó példáiról, valamint a közművelődésben alkalmazott innovációs menedzsment-programról. A résztevők szakmai tájékoztatót hallhattak a Nemzeti Kulturális Alap működéséről és a pályázati aktualitásokról, a támogatási rendszer jövőbeni tendenciáiról. Bemutatkozott a Magyar SzínházTechnikai Szövetség és a Színpad című folyóirat. A Kulturális Központok Országos Szövetségének működése is terítékre került, amikor is az elnökség beszámolt az aktuális szervezeti ügyekről.

Forrás: Kulturális Központok Országos Szövetsége, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 05 November 2015 13:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Áll a szobor
Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Épül a lego-ház
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia