Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Munkálatok és árvácskák az Újhegyi sétányon

Rate this item
(3 votes)

Októberben elindult, és azóta is javában folyik az Újhegyi sétány felújítása. Hamarosan befejeződik a bontási fázis, és kezdődik az építés, ami remélhetőleg sokkal kevesebb zajjal és kosszal jár. 

A kellemetlenségek enyhítése, valamint a városrész megszépítése érdekében az építkezést végző Everling Kft. háromezer télálló árvácskát ajánlott fel a lakóknak és a környéken lévő intézményeknek. A virágok szétosztására október 26-án került sor a Szőlővirág parkban. Az eseményről a PocketTV egy kisfilmet készített, amely megtekinthető ERRE a linkre kattintva.

A felújításban részt vevők mindannyian fontosnak tartják, hogy a környéken lakó emberek, és az intézmények dolgozói folyamatos tájékoztatást kapjanak az őket érintő eseményekről. Ennek érdekében heti rendszerességgel bejárást tartanak. Az első ilyen eseményről szintén készült videó-összeállítás, amely megtekinthető IDE kattintva

Az októberi bejárás során számos kérés, kérdés és észrevétel érkezett. Az ideiglenesen kialakított, járdalapokkal lerakott gyalogos ösvénnyel kapcsolatban például kifogásolták, hogy az keskeny, ezért esetenként balesetveszélyes. A kivitelező cég ezért megvizsgálja, hogy hol tud a helyzeten változtatni, és ahol megoldható, ott természetesen kiszélesítik azt. Kiderült, hogy az építkezés közvetlen közelében lévő lakóházak mellett lévő lépcsőkre azért nem helyeznek ki rámpákat, mert azokat hamarosan elbontják. Szó volt az újhegyi gyerekek kedvenc, mászókaként használt ferde olajfájáról is, amelyet sokan szeretnének a felújított sétány részeként megőrizni. A bejáráson derült fény a köztéri szemetesek hiányából eredő problémákra, amelyeket ideiglenes szemétgyűjtők felállításával orvosolnak.

Az Újhegyi sétányon új közvilágítás épül, ez azonban jelenleg problémát okoz sötétedés után. Az üzletsor bérlői ugyan saját költségükre világítást alakítottak ki, de ennek fénye a bekötő utak és a lépcsők, valamint az intézmények előtti területek tekintetében nem elegendő. Ideiglenes közvilágítás ugyanakkor sajnos nem oldható meg, mert azt nem lehetne a biztonsági és érintésvédelmi szabályok megsértése nélkül üzemeltetni. A világítás ügye így a projekt befejeződésével rendeződik majd.

A projekt következő fázisaként megkezdődik az Újhegyi sétány melletti parkok építése, tehát további lezárások nehezítik a közlekedést, esetenként csak nagyobb kerülővel lehet majd az üzleteket és az intézményeket megközelíteni. Ezért fontos, hogy mindenki tájékozódjon mielőtt elindulna, milyen útvonalon tudja elérni úti célját. Elkészült a lezárások miatti, gyalogos közlekedést mutató térkép, amely nagyobb méretben EZEN a linken érhető el:

A kerülő utak leírását, valamint az azokat bemutató pontos térképet kihelyezik a lépcsőházakban és az építési területet övező kerítésen, illetve megosztásra került az Újhegyi Facebook oldalon.

"A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg."

 

Forrás: Pro-koord, PocketTV, Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., Újhegyi Facebook oldal

Last modified on Thursday, 09 June 2016 17:44

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Régi kép
Átadó ünnepség
Részből egész
Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia