Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ezer fát ültettek el a Kőbányán az Erdőmentők

Rate this item
(2 votes)

Az Erdőmentők Alapítvány közleményben számolt be arról, hogy erdőt ültettek kerületünkben. Tájékoztatásuk szerint a hétvégén mintegy ezer fát ültettek el a Kőbányai Erdő területén.

Az egészen pontosan 1005 db nyárfa csemetét a Budapesti Csoport tagjai kézi ültetéssel helyezték végleges helyükre, ahol a következő 30-40 évben boldogan cseperednek majd termetes méretű erdővé, és teszik boldogabbá unokáinkat. A munka technikai kivitelezésében, és számtalan hasznos tudnivalóval a Pilisi Parkerdő egyik erdésze is segítette a munkát. A nap végére az önkéntesek lelkesedése olyannyira töretlen volt, hogy elkeseredéssel konstatálták a csemeték elfogyását, és alig várják, hogy ismét tehessenek az Erdők boldogságáért. 

Az Erdőmentők Alapítvány egy közérdekű feladatokat megvalósító, non-profit, civil szervezet, melynek elsődleges célja az erdei élő környezet helyreállítása, és az arról való hosszú távú gondoskodás. A szervezet mintegy 400 önkéntessel dolgozik, országosan 7 regionális központba szerveződve. Soraikat csupa elszánt és végletekig lelkes ember alkotja, akiknek közös a vágya: az Erdők szebbé és természetesebbé tétele. 

Örömmel és sok-sok természetvédelmi feladattal várják az újabb Önkéntesek jelentkezését, melyhez az űrlap a www.erdomentok.hu oldalon található.

Forrás és képek: MTI, Erdőmentők Alapítvány

Last modified on Tuesday, 25 November 2014 10:36

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Épül a Mély tó
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Még nincs kész
Az iskola
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia