Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tavaszvárás Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai tavaszhoz a rügyező fák és az illatozó virágok mellett évek óta hozzátartozik a Havasi Gyopár Alapítvány „ébresztő” és lelkesítő programja, a „Tavaszvárás Kőbányán. Idén is sikerült megszólítani a jóérzésű, tenni akaró embereket.

 

„A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát." A Csitáry-Hock Tamástól vett idézetnél jobban alig lehet, s talán nem is kell szebben kifejezni a „tavaszi érzést”. Az iménti gondolatokat is tolmácsoló dr. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy mindig örömmel vesz részt a Havasi Gyopár hagyományos tavaszi nagyrendezvényén, mert akik itt vannak, mindannyian egy kis ünnepet élhetnek meg. A tavaszi a kiteljesedés, a tettek ünnepe, s az ezzel kapcsolatos gondolatok még szebbé teszik, még inkább sarkallják az embert – ezt mondta dr. György István, s ezen a szálon vezette a gondolatait Balogh Attila atya a Szent László templomból és Szilágyi-Sándor András a Kőbányai Református Egyházközségből is.

 

A programon résztvevő kőbányai vezetők közül felszólaló Radványi Gábor alpolgármester kicsit más oldalról közelítette meg a tavaszt: a jó idő még több lehetőséget ad a kerületet megújító munkálatokra, ami az elején persze kellemetlenségekkel is jár. A felújítások időszakára kért türelmet az alpolgármester, megemlítve, hogy a Kőrösi Csoma úton, az Éles saroknál és a Mázsa téren is folyó munkák mellett hamarosan kezdődik a Sibrik felüljáró újjáépítése, a Kőbányai Önkormányzat pedig sok helyen felújítja az utakat, járdákat, sorra kerül majd a Zsivaj utcai rendelő és az Újhegyi sétány is, hogy csak a legfontosabbakat említsük…

 

A tavaszi gondolatok, felvetések után egy ide illő zenei élmény következett: a Tutta Forza együttes varázsolta el a Kőrösi nagytermét megtöltő, tavaszt ünneplő közönséget. 

 

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Friday, 04 April 2014 07:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Már állnak a házak
Látkép
Régi kép
Föld út
Épül a Mély tó
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia