Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya az én városom - rajzpályázat gyerekeknek

Rate this item
(2 votes)

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ és a Szülőföld Könyvkiadó (továbbiakban: Kiíró) gyermek rajzpályázatot hirdet „Kőbánya az én városom” címmel. A pályázaton kőbányai óvodások, általános és középiskolás tanulók vehetnek részt. A pályázatok elbírálását a pályázó életkora nem befolyásolja, de az érvényes pályázat feltétele, hogy kőbányai székhelyű intézmény óvodása, illetve tanulója nevezzen. Valamennyi pályázónak a következő témában kell pályamunkáját benyújtania: „Kőbánya az én városom”

A pályázat célja, hogy a felnövekvő generáció kőbányai kötődését erősítse, hogy számukra Kőbányát, mint települést értékessé tegye. A pályázóknak a címben jelzett témát szükséges pályamunkájukban megjeleníteniük, olyan kőbányai helyek megörökítésével, melyek számukra fontosak, különlegesek. Ezek a helyek lehetnek épített és természeti értek, kulturális és történelmi emlékhelyek, feledésbe merült, illetve a gyermekek személyes élményei miatt fontos helyek.

A pályázatra beküldhető pályaművek mérete A4-es vagy A3-as álló, illetve fekvő formátumú lehet. A Kiíró szívesen fogadja a minél több bátor, megszokottól eltérő, kísérletező kedvről tanúskodó munkákat, amelyek ábrázolásmódban, technikában, vagy a városról alkotott szokványos szemléletmódtól eltérő módon jelenítik meg a város különböző helyeit, épületeit, rendezvényeit, eseményeit.

Az alkotás lehet rajz (ceruza, tus), pasztell, festmény (tempera). A részben vagy egészben digitális technikával készített pályaművek nem vehetnek részt a pályázaton!

A munkákat kiállításra kész állapotban, azaz legalább „paszpartu” kartonra felragasztva kell leadni!

Egy pályázó legfeljebb két pályaművet nyújthat be!

A szervezők kérik, hogy a pályaműveket ne hajtsák össze!

A pályázat jeligés, a jeligét és a pályamű címét minden egyes pályamű hátoldalán jól láthatóan fel kell tüntetni. Egyéb adat feltüntetése tilos! Egyéb esetében a pályamű nem befogadható!

A beküldendő pályaművek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és képhez csatolt ADATLAP, melyet ERRŐL a linkről lehet letölteni, vagy az iskolák osztályfőnökeitől lehet igényelni!

A pályázat részeként kiírásra kerül a „Miért szeretem Kőbányát” kérdés is, melyre a Kiíró írásos formában várja az intézmények gyermekeinek válaszát humoros, érdekes, izgalmas formában arra vonatkozóan, miért fontos nekik, hogy ebben a városban élnek, mik azok az élmények, amelyek itt történtek meg velük, és amelyekre szívesen emlékeznek. Kérjük, tüntessék fel a pályázó nevét és osztályát és iskoláját. Pl: Nagy István 6. b. (2. számú Általános iskola)

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 30. A benyújtási határidő után érkező pályamű nem fogadható be! A pályaműveket a kinyomtatott és megfelelően kitöltött adatlappal együtt 2014. március 16. napjától folyamatosan adhatják le a pályázók saját óvodájukban óvodapedagógusaiknál, illetve iskolájukban osztályfőnökeiknél. Az óvodapedagógusok és osztályfőnökök által összegyűjtött pályaműveket a Kiíró az intézmények titkárságain veszi át 2014. április 2-án. 

A Kiíró a pályázó adatait tartalmazó adatlapot elzárva tárolja és csak a zsűri döntését rögzítő jegyzőkönyv aláírása után bontja ki.

A pályázó, illetve törvényes képviselője tudomásul veszi, hogy: A pályázat benyújtásával a pályázó az eredeti pályamű tulajdonjogáról lemond, azt a Kiírótól nem követelheti vissza, azzal a pályamű befogadását követően a Kiíró teljeskörűen maga rendelkezik.

Valamennyi beérkezett pályamű a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.) kiállításra kerül, a kiállítás 2014. április 15-től 2014. május 15-ig lesz megtekinthető.

A beérkezett pályaművekből a zsűri kiválasztja azokat az alkotásokat, melyek a verseny után könyv formában megjelentetésre kerülnek. A Kiíró a zsűri által kiválasztott pályaművekből készült könyveket értékesíti, illetve az eredeti pályaműveket aukcióra bocsátja. Kiíró az aukcióból és a könyvek értékesítéséből befolyó bevételt jótékonysági céllal a KROÓ GYÖRGY ZENE- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI KŐBÁNYAI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÉPZŐMŰVÉSZETI TANSZAKA részére ajánlja fel.

A nyertes pályázók díjainak átadására tervezetten 2014. május 25-én 15 órai kezdettel, az ÚJHEGYI GYERMEKNAP keretében, az Újhegyi Tószínpadon kerül sor!

Közönség-díj: A valamennyi beérkezett pályaműből nyitott kiállításon a közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt pályaműre. A legtöbb szavazatot kapó pályaművet Közönség-díjjal jutalmazzuk. A szavazatokat 2014. május 15. napjáig lehet a kiállítás helyszínén leadni.

Kapcsolat:
- Kőbányai Önkormányzat és Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ: Joós Tamás: 260 9959 Mobil:06 20 9851794, Nagy Krisztina: 260 9959
- Szülőföld Könyvkiadó: Farkas Csaba +36 70 335 0280, Nagy Georgina +36 70 703 6718

Felhasználással és adatvédelemmel kapcsolatos jogok: Pályázó/törvényes képviselője kijelenti, hogy a pályaművek megküldésével elfogadja a jelen szabályzatban foglalt pályázati feltételeket és hozzájárul ahhoz, hogy a megküldött pályaműveket a Kiíró saját megítélése szerinti módon, korlátlan számban, nyomtatott úton felhasználja, így különösen:
- nyilvánosságra hozza,
- tetszőleges példányban, tetszőleges alkalommal sokszorosítsa, a példányokat terjessze,
- kiállítsa, árverésre bocsássa.
Pályázó/törvényes képviselője tudomásul veszi, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő rajzzal kapcsolatban nem illeti meg.
Pályázó/törvényes képviselője visszavonhatatlanul hozzájárul nevének, az általa látogatott nevelési, oktatási intézménynek a pályaművel kapcsolatban történő nyilvánosságra hozatalához.
Pályázó/törvényes képviselője hozzájárulnak a pályázattal kapcsolatosan megadott személyes adataik teljeskörű kezeléséhez a pályázatban meghatározott célból, ellenszolgáltatás nélkül.

Joós Tamás igazgató
Kőrösi Cs. S. K. Kulturális Központ

Kovács Róbert polgármester
Kőbányai Önkormányzat

Farkas Csaba
Szülőföld Könyvkiadó 

Last modified on Tuesday, 01 April 2014 20:51

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
A Mély tó
Már állnak a házak
Régi kép
Látkép
Zajlik az éptkezés
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia