Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A 37-es villamos csak az Élessarokig jár február 15-22. között!

Rate this item
(0 votes)

Szombattól egy hétig a 37-es villamos csak a Blaha Lujza tér és az Élessarok között közlekedik a jelenleginél ritkább követési időközzel, a 37A pedig egyáltalán nem jár - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel. A közlemény szerint szombattól február 22-éig vízvezeték-építési munkákat végeznek az Élessaroknál, ezért változik erre az időre a 37-es, a 37A és a 28-as villamos közlekedése. A 28-as villamos továbbra is a novemberben - a 3-as villamos felújítása miatt - bevezetett, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás között jár, de sűrűbben.

37-es villamos, a kép forrása: Veke

Az egyik villamos által sem érintett Kőbánya alsó vasútállomás és Új Köztemető közötti szakaszon a 28-37V számjelzésű villamospótló busszal lehet utazni. A busz a Kőbánya alsó vasútállomás-Állomás utca-Korponai utca-Kőrösi Csoma Sándor út-Élessarok-Jászberényi út-Maglódi út-Sírkert út-Új Köztemető-Sírkert út-Maglódi út-Jászberényi út-Élessarok-Kőrösi Csoma Sándor út-Korponai utca-Kőbánya alsó vasútállomás útvonalon közlekedik. A villamospótló busz nem érinti az Izraelita temetőt, amelyet így a 68-as és a 202E busszal lehet megközelíteni.

Az átszállási kapcsolatok javítása érdekében a 85E buszra több, a 28-37V pótlóbusz által érintett megállóban is fel lehet szállni. Kőbánya-Kispest irányában az Élessarok, a Sörgyár, a Jászberényi út, a Gitár utca és a Kada utca, míg az Örs vezér tere felé a Kada utca, a Gitár utca és a Jászberényi út megállóban biztosítanak átszállást a két járat között.

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A már érvényesített vonal- és gyűjtőjegyet átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell. Az átszállójegyet a pótlójáratra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újrakezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

A vízvezeték-építési munkák miatt a közúti közlekedésben is forgalomkorlátozások lépnek életbe. A Fehér út felől a vasút alatti aluljáróból feljövő, a Jászberényi út irányába tartó járművek visszaforduló úttestjét lezárják, pótlására új, ideiglenes, szintén kétsávos visszaforduló úttest épül. Szintén a Fehér út felől a vasút alatti aluljáróból feljövő, Kőrösi Csoma Sándor út felé tartó forgalom egy sávon haladhat, emellett módosítják a jelzőlámpák programját. A BKK arra kérte a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a csomópontban, figyelve az új, ideiglenes közúti jelzésekre. A Fehér úton az Élessarok irányában számítani kell torlódásokra - tették hozzá.

Forrás: MTI

Last modified on Wednesday, 12 February 2014 11:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Részből egész
Zajlik a munka
Föld út
Régi kép
Átadó ünnepség
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia