Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

5000 dolláros adomány a drámapedagógiának

Rate this item
(0 votes)

5000 dolláros, azaz mintegy 1,1 millió forintos adományban részesült a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. A támogatást egy civil szervezeteknek kiírt nemzetközi pályázat során ítélték meg a gyermekek drámapedagógiai oktatásával foglalkozó alapítványnak. A pénzt a szervezet gyermekek nyári táboroztatására fordítja. Az adományátadóra az alapítvány által működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola évzáró gáláján került sor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermében.

Az alapítvány az Őze Lajos Művészeti Iskolán keresztül - többek között kőbányai - általános és középiskolás diákok számára tart művészeti, színjátszó foglalkozásokat színészek és drámatanárok közreműködésével. A viselkedéskultúra szabályainak játékos oktatásával a művészeti iskola szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy egy elfogadóbb, mások tiszteletére nagyobb hangsúlyt fektető generáció nőjön fel.

Az iskola december 19-én Kőbányán tartott évzáró gáláján jelentették be, hogy az alapítvány 5000 dolláros adományban részesült a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. A vállalat által évente meghirdetett pályázaton Európa-szerte karitatív, közösségi célokért dolgozó alapítványok, szervezetek kaphatnak pénzadományt. A kezdeményezés különlegessége, hogy annak keretében a GE Capital leányvállalatainak munkatársai jelölik támogatásra azokat az alapítványokat, amelynél aktívan önkéntes munkát végeznek. Ebben az évben az egyik ilyen szervezet a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány és az általa működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola volt, amelyet a Budapest Bank munkatársa jelölt támogatásra.

Őze Áron, a művészeti iskola szakmai vezetője, a Pesti Magyar Színház igazgatója elmondta, az adományt az alapítvány nyári drámapedagógiai tábor szervezésére kívánja felhasználni. A szakmai vezető szerint a drámapedagógia segítségével kiemelkedő eredményeket lehet elérni a nevelés terén: „Azok a diákok, akik rendszeresen vesznek részt a drámapedagógiai foglalkozásokon, nem csak az iskolában képesek jobb teljesítményt nyújtani, hanem magabiztosabbak, kreatívabbak és problémamegoldó készségük is kiemelkedő. Hiszünk abban, hogy a színjátszás az élet több területén is hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez, és megtanítja számukra a színház, valamint a művészet szeretetét, tiszteletét is. Céljaink eléréséhez, a drámapedagógiai szemléletmód térnyeréséhez jól jön minden külső segítség, ugyanis sokszor tapasztaljuk, hogy a művészeti oktatás és annak támogatása gyakran háttérbe szorul.”

Szigeti Ágnes, a Budapest Bank belső kommunikációs vezetője az adományátadás kapcsán hozzátette: „A Budapest Banknál nagy hagyománya van az önkéntes munkának: kollégáink szabadidejükben rendszeresen segítenek környezetüknek. Azokat a kezdeményezéseket, amelyeket munkatársaink személyes elköteleződéssel támogatnak, bankunk gyakran felkarolja, ezzel is segítve a civil közösségeket. Bízunk benne, hogy az adomány révén hozzájárulhatunk az iskola fejlődéséhez, illetve a gyermekek drámapedagógiai oktatásának sikeréhez.”

A Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítványról

A szervezet célja, hogy a drámapedagógia eszközeivel a gyermekek elsajátítsák a kommunikáció és a művészi kifejezés eszközeit, és kialakuljon bennük a művészet és a színház szeretete. Az alapítvány hitvallása, hogy a színjátszás segít megtanítani a diákokat az emberi értékek tiszteletére. 

Forrás: Flow Pr

Last modified on Saturday, 21 December 2013 08:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Zajlik a munka
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia