Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idősekért szólt a gitár

Rate this item
(2 votes)

Idén kispesti és kőbányai idősotthonok lakóinak ajánlotta fel dr. György István az immár harmadszor megrendezett Adjunk a húroknkak... és a rászorulóknak is! jótékonysági est adományait. Ezúttal több mint 2,5 milliót zenélt össze a képviselő a - két szám erejéig Benkő Lászlóval is kiegészült - Póka Egon Experience-szel.

Adni jó – mormoljuk néha már kissé elcsépelten a gondolatot, és csak kevésszer jut alkalmunk mindezt a valóságban is megtapasztalni. Azoknak azonban, akik ellátogattak az idei, már hagyományosnak számító jótékonysági koncertre, lehetőségük nyílt mindezt átélni. A terem az előző évekhez hasonlóan most is zsúfolásig megtelt, dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője pedig a Póka Egon Experience-szel idén is fergeteges hangulatot varázsolt. Az Újra itt van a nagy csapat című dallal nyitottak idén is, de emellett számos jól ismert régi sláger is elhangzott, mint például az Apám hitte, a Petróleumlámpa, vagy a Vidéki Sanzon. Idén pedig újabb élő legenda is kiegészítette a csapatot: a Gyöngyhajú lány és a Régi csibészek örökzöldeknél az addig a közönség soraiban megbújó Benkő László egészítette ki fergeteges játékával a csapatot. Néhány ráadásszám erejéig Révész Máriusz és Kucsák László országgyűlési képviselők is csatlakoztak, a közönség soraiban pedig csendben figyelt Hernádi Judit színművésznő is, aki vokalista lányát jött el meghallgatni. Adakozókból sem volt hiány: a teremben lévők valamivel több, mint 1 millió forintot dobtak az urnába, amely a cégek által tett felajánlásokkal együtt 2,5 millió forintra emelte az összegyűlt összeget, amelyet kőbányai és kispesti idősotthonok lakóinak ajánlott fel dr. György István. Kőbánya országgyűlési képviselője elmondta: előre egyeztették, mire van a legnagyobb szüksége az intézményeknek; mikrohullámú sütőtől kezdve a kenyérpirítón át a masszázsfotelig sok mindent meg tudnak az időseknek vásárolni. Az élményeken kívül Albert Schweitzer gondolatát is hazavihette mindenki búcsúzóul, ami a széken heverő kis papírra írva várt minden vendéget: „Időt kell szakítanod embertársaidra. Tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is; valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” Érdemes megfogadni.

Akik adakoztak a koncertre ellátogató magánszemélyeken felül: Budapesti Erőmű Zrt., Egis Nyrt., Electorauto Kft., Richter Gedeon Nyrt., Synergon Nyrt., Tara Kft.

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Saturday, 07 December 2013 22:21

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Részből egész
Folyik az építkezés
Épül a lego-ház
Régi újhegyi kép
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia