Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Beszámoló a Széchenyi István Általános Iskola "Határtalanul" pályázati projektjéről

Rate this item
(2 votes)

2012 szeptember 13-án szülői értekezletet tartottunk, melynek során a szülők a "Határtalanul" tanulmányi kirándulással kapcsolatban minden részletre pontos tájékoztatást kaptak, valamint kiosztásra került a teljes programmal kapcsolatos írásbeli tájékoztató.

2013. április 25. Határtalanul előkészítő tevékenység. Közösen megalkottuk és elfogadtuk a szabályokat, megbeszéltük a szükséges felszereléseket, meghatároztuk a feladatokat és megtörténtek a vállalások. Videót néztünk Erdélyről és a Székely Himnuszt tanultuk.

 

Az előkészítő óra a tervezett időpontban, 2013. május 2-án került megrendezésre, melynek anyagát mellékeltük. Ellenőriztük a naplók megnyitását, valamint számon kértük a vállalt feladat teljesítését. A fokozódó érdeklődést mutatta, hogy a gyerekek kérésének tettünk eleget, amikor egy soron kívüli megbeszélést is tartottunk 2013. május 9-én.

A Tanulmányi kirándulásra 2013. május 16- 20 között került sor, Erdély- Székelyföld volt az úti cél. 

 

 

A pályázatunk során kitűzött célokat sikerült teljesíteni és a programot is maradéktalanul megvalósítottuk. A tanulók mindvégig fegyelmezettek, nyitottak, érdeklődőek voltak. Aludni a helyi középiskola kollégiumában aludtunk, térítésmentesen. A helyi iskola 7. osztályos tanulói közül többen végig velünk voltak a programokon, sőt osztályfőnökük is első pillanattól kezdve segítette a csoportunkat.

Köszönet Balánbánya polgármesterének és a helyi plébános Úrnak, mert segítettek, hogy a keresztaljához csatlakozva vehessünk részt a Csíksomlyói Búcsún.

Életre szóló élményekkel tértünk haza. Legjobban a hatást az fejezi ki, hogy a tanulók elcsendesedve, kicsit magukba fordulva jöttek iskolába, nehezen illeszkedtek vissza, s amikor pár nap elteltével, egyik alkalommal rosszalltam a viselkedésüket,és megkérdeztem, hogy „mi ütött belétek, hogy így viselkedtek”, kórusban felelték: - „mert hazajöttünk”. Kérdésemre, hogy - „ezt hogyan értitek” az válaszolták: „Ott akartunk maradni, nem akartunk haza jönni”.

Az Értékelő órát 2013. május 30-án 13:30- 16: 30 között megtartottuk. A gyerekek elismeréssel és köszönettel nyugtázták a programot.

A Témanap a Nemzeti Összetartozás Napa jegyében, a terveknek megfelelően zajlott, 2013. június 4-én.

A „Határtalanul” Tanulmányi kirándulás, Erdély- Székelyföld programot az Előadás zárta, 2013. jún. 6-án, 14: 16: 30 között.

Azok a hatodik osztályos tanulók vettek részt, akiknek a szülei nyilatkoztak, hogy ha nyer a 2014-re beadott pályázatunk gyerekeik részt vehetnek a következő „Határtalanul” programon.

Az útról készült képek a következő három Facebook galériákban érhetőek el:
"Összetartozás Napja" megemlékezés
Erdélyben jártunk 1. rész
Erdélyben jártunk 2. rész

Székely Zsuzsanna

Last modified on Tuesday, 01 October 2013 13:13

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Árkok és házak
Látkép
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia