Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megalakult a Pongrác Telepet Támogató Egyesület

Rate this item
(1 Vote)

Június 19-én a Pongrác Közösségi Házban megtartotta alakuló közgyűlését a Pongrác Telep Megújítását Segítő Egyesület! Az előzetes felhívásra nagyon sokan jelentek meg, hogy részesei legyenek a lakótelep megújításának szándékával létrejövő egyesületnek. A kötelező formaságok miatt hosszúra nyúlt első közgyűlésen 21 tag nyilvánította ki belépési szándékát. Sor került az Alapszabály szövegének véglegesítésére, a tagsági díjak mértékének meghatározására (3000 Ft/év - nyugdíjasoknak és diákoknak 1500 Ft/év), az egyesület tisztségviselőinak megválasztására.

Részlet az "Alapszabály"-ból:

"II. AZ EGYESÜLET CÉLJA, FELADATAI, JELLEGE

Az Egyesület általános célkitűzése a Budapest, X. kerületében található Pongrác úti lakótelepen élők közösségi összefogásának erősítése, a lakótelepen élők közötti kapcsolatokkal és közös cselekvések kezdeményezésével növelni a közösség bizalmát és hozzájárulni életminőségének növeléséhez.

2.1 Az egyesület konkrét céljai:
a) A Pongrác út 9. szám alatti – korábban Tomcsányi úti – lakótelepen élők életminőségének javítása a közösségi tervezés és közösségfejlesztés lehetséges eszközeivel.
b) A lakótelepen élők életkörülményeivel, lakókörnyezetével, közösségi programjaival, érdekei védelmével kapcsolatos tevékenység.
c) A lakótelep komplex környezetvédelmi szemléletformáló tevékenységének koordinálása és támogatása.
d) A lakótelep helytörténeti, képzőművészeti értékeinek gondozása.
e) A lakótelepen élő hátrányos helyzetű családok mindenoldalú megsegítése.
f) Szomszédsági és szívességi szolgáltatások elindítása.
g) Pályázati források felkutatásával és folyamatos pályázati tevékenység biztosításával lehetséges anyagi háttér megteremtése a célok és az alapfeladatok megvalósítására.

Az Egyesület elkötelezett abban, hogy a szervezet keretében klubtevékenységet folytató tag/tagok számára minél kiegyensúlyozottabban biztosítsa a klub jellege szerinti, továbbá a klub speciális és biztonságos tevékenység folytatásához szükséges feltételeket.

Az Egyesület tevékenysége tagjain kívül másokra is kiterjed, szolgáltatásaiból részesülhetnek.

Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve azoktól támogatást nem kap, továbbá országgyűlési és megyei, valamint fővárosi önkormányzati képviselőjelöltet nem állít, és nem támogat."

Az egyesület elnöke: dr. Bíró Gáspár, alelnökei: Szabó István, Szabó Ágoston György és Bánó András Soma, ügyvivő-titkára: Gera Zoltán lett. A jelen lévők megválasztották az Ellenőrző Bizottságot, melynek elnöke Törpényi Lajos, tagja Rácz Miklós lett.

Az alakuló közgyűlés egyhangúan kinyilvánította szándékát, hogy erőforrásait a Pongrác úti lakótelepen élők érdekeinek védelmére, közösségének formálására és fejlesztésére, az épített és a természetes környezet védelmére, a korosztályok szerinti intenzív programkínálat megteremtésére és bővítésére, aktív pályázati tevékenységgel szerezhető pénzügyi támogatások felkutatására fordítja.

A bírósági nyilvántartásba vételi kérelem benyújtására sort került, hamarosan az önálló adószáma is meglesz az új egyesületnek.

A benyújtásra került alapdokumentumok:
A Pongrác Telep Megújítását Segítő Egyesület Alapszabálya
Az Alakuló közgyűlés Jegyzőkönyve
Székhelybejegyzési kérelem engedélyezése
Bírósági nyilvántartásba vételi kérelem benyújtása a Fővárosi Törvényszékhez

 

 

Szerző: Gera Zoltán, forrás: Kispongrac.hu

Last modified on Monday, 15 July 2013 11:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Építési terv
Még nincs kész
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Dolgos kezek
Az iskola
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia