Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Forgalomtechnikai változások a nyár folyamán

Rate this item
(1 Vote)

A vakációval együtt több forgalomszabályozási munka is megkezdődik a következő időszakban Kőbányán - ne megszokásból vezessünk! - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán.

Lakossági kezdeményezésre és a jelenlegi forgalmi helyzetek javítására a kerület több pontján is forgalomtechnikai változások lépnek életbe hamarosan, a munkálatok (útjelzések felfestése, táblák kihelyezése) jellemzően az iskolai szünettel kezdődnek.

Az egyik leglátványosabb változás a Kápolna téri munka lesz, ahol négy út találkozik, de csak háromnak van gyalogátkelőhelye. Itt az iskolába érkező gyerekek balesetmentes közlekedésének segítése érdekében kiépül a negyedik gyalogátkelőhely a Gergely utca felől érkezők számára. 

Gyárdűlőn és környékén a balesetmentes közlekedést, illetve a szűk utcákban való parkolást egyirányúsítás segíti majd. A Makk utca, a Derecskei utca, a Belényes utca és az Érsemlyéni utca is egyirányú lesz. 

Kép forrása: Kőbányai Hírek Facebook oldala

A MÁV telepnél a Hungária körútról a telep középső fő utcájára szűnik meg a behajtási lehetőség, csak a Salgótarjáni útnál lehet majd bekanyarodni a telepre. Ennek célja az, hogy az átmenő forgalom csökkenjen, sokan ugyanis a MÁV telep középső fő utcáját használták egérútként, ha a körúton a forgalom torlódott. 

A kerület több más pontján, például az Ihász és a Füzér utcában, valamint a Gépmadár utca óvoda melletti zsákutcás részén új táblák segítik majd a szabályos parkolást. Utóbbi helyszínen a parkolás szabályozása érdekében, valamint azért, hogy az autósok ne lógjanak rá a zöldre, megtartsák a szabályos távolságot az óvoda kerti részétől, ahol a gyerekek játszanak, parkolást gátló oszlopsor is épül.

Forrás: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Friday, 02 July 2021 11:08

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Részből egész
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Még nincs kész
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia