Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közlekedési rend Kőbányán Mindenszentek Ünnepén és Halottak Napján

Rate this item
(1 Vote)

A közlekedési rend Kőbányán a Mindenszentek Ünnepéhez és Halottak Napjához kapcsolódóan az alábbiak szerint módosul. A sírkertek kedvezőbb megközelítése érdekében már a Halottak napját megelőző 2 munkanapon, október 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken napközben egyes vonalakon nagyobb kapacitást biztosít a BKK. Október 31-én és november 1-jén, szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb kapacitású járművek közlekednek sűrűbb követési idővel, illetve rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe igyekvő utasokat. A temetői közlekedési rend részleteit az október 29 – november 1. időszakra vonatkozóan BKK a hamarosan ismerteti.

Temetői forgalomkorlátozás a Mindenszentek Ünnepéhez és Halottak Napjához kapcsolódóan

A 2020. évi Mindenszentek Ünnepéhez és Halottak Napjához kapcsolódóan a temetői forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendelnek el az alábbiak szerint: 
- 1.) Tilos megállni 2020. október hó 30. nap 00.00 órától november hó 01. nap 20.00 óráig a X. kerület Új Köztemetőhöz vezető alábbi útvonalakon: Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között.
- 2.) Lezárásra kerül: (csak BKK és BV Intézet behajtással) 2020. október hó 30. nap 07.00 órától november hó 01. nap 20.00 óráig: a X. kerület Újhegyi út a Maglódi út és az Újköztemető előtti körforgalom között (a Maglódi út felől csak a BKK és a BV Intézet járművei hajthatnak be, a temetőtől távolodó irányban nincs korlátozás) 
- 3.) Egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra: Budapest X. kerület Sírkert utcában a körforgalmi csomópont felől a Maglódi út irányába,
- 4.) Egyirányú forgalmi rend kerülhet kialakításra operatív rendőri intézkedéssel: (ellenkezőrányból csak BKK behajtással) 2020. október hó 31. nap 07.00 órától november hó 01. nap 20.00 óráig: Budapest X. kerület Kozma utcában a körforgalmi csomópont és a Jászberényi út között, (az egyirányú útszakaszra szemből csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak be),

A Budapesti Rendőr-főkapitányság - a társhatóságokkal és szervekkel együttműködésben - 2020. évben is nagy hangsúlyt fektet az ünnepek, illetve a megemlékezés időszakában a temetők környékén a közlekedők haladásának elősegítésére, és a járműforgalom folyamatosságának biztosítására. Ennek elérése érdekében az év ezen időszakán kívül megszokott forgalomhoz kialakított forgalmi rend módosítása a temetők környékén elengedhetetlen. Ezen túlmenően a jármű, valamint a gyalogos forgalom összehangolása is csak a fentiekben foglalt forgalomtechnikai beavatkozások szerinti rend betartásával biztosítható.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ, Kőbanyai Önkormányzat, Budapesti Rendőr-főkapitányság

Last modified on Monday, 26 October 2020 17:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Árkok és házak
Már állnak a házak
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia