Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új parkolók épülnek a Bajcsy Kórház környezetében

Rate this item
(0 votes)

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és az épülő Rendelőintézet környezetében is sor kerül új parkolók kialakítására, a parkolási gondok enyhítésére. 

A parkolók kialakítása során már a tervezésnél fontos szempont volt a jelenlegi faállomány megóvása, így a parkolók fák kivágása nélkül épülhetnek meg. A Maglódi úton a villamos vágányok túloldalára a Kórház tervez új parkolókat, a Kőbányai Önkormányzat pedig a környező utcák közterületein épít ki összesen 72 új parkolóhelyet.

A munkálatok előkészületei már júniusban megkezdődtek az elektromos vezetékek kiváltásával, gázvezetékek cseréjével, a napokban pedig a munkafolyamatok azon szakasza érkezett el, amikor már a konkrét parkoló építés megkezdéséről beszélhetünk.

A kórház környezetében három utcában, összesen négy helyszínen létesülnek új parkolók:
A Szentimrey utcában a Maglódi és a Sörgyár utcai torkolatban 21 és 5 parkoló épül. A Bodza utcában 7 darab párhuzamos parkolóhely létesül. A Sörgyár utca 150 méter hosszú szakaszán összesen 39 parkolóhely kerül kialakításra. A parkolófelületek a Bodza és Szentimrey utcákban aszfalt, a Sörgyár utcában térkő burkolatot kapnak.

 

A 2019. szeptember 30-i véghatáridő a kivitelezés teljes befejezését jelenti, de remélhetőleg a parkolókat már korábban birtokba veheti a lakosság.

Forrás és képek: Pro-koord

Last modified on Tuesday, 06 August 2019 10:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Dolgozik a daru
Látkép
Építik a tavat
Régi kép
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia