Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Decemberre elkészülhet az újabb fővárosi válogatómű épülete

Rate this item
(0 votes)

Várhatóan december elejére elkészül az újabb fővárosi válogatómű épülete, ahol a tervek szerint évi negyvenezer tonna szelektíven gyűjtött hulladékot tudnak majd feldolgozni. Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a X. kerületi Ezüstfa utcai válogatómű építési területén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: november végén, december elején adják át a csarnokot, amelyben várhatóan jövőre elhelyezik az úgynevezett optikai válogatóművet. A beruházás a hulladékgazdálkodási fejlesztési projekt része, amelyre az Európai Unió 8,4 milliárd forint támogatást biztosít. Szeneczey Balázs hangsúlyozta: Budapest az újrahasznosítást támogatja, csökkenteni szeretné a lerakott hulladékok arányát. 

Csontos István, FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az újabb válogatómű évi mintegy negyvenezer tonna műanyag és a vele együtt gyűjtött fém, valamint a papírhulladékok gépi válogatását és bálázását végzi majd. A berendezés több mint kétmilliárd forintba kerül, és arra várhatóan lesz uniós forrás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe húszféle szemét kerül, ezért az így gyűjtött hulladékot is tovább kell válogatni - jegyezte meg.

A kőbányai létesítmény alapterülete több mint harmincezer négyzetméter. A kerületben már működik egy válogatómű, ahol évente ötezer tonna szeletív hulladékot dolgoznak fel évente.

Forrás: MTI

A válogatómű előkészítő látványterve, a kép forrása: hasznoshulladek.hu

Last modified on Wednesday, 14 October 2015 08:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
A Mély tó
Föld út
Az iskola
Folyik az építkezés
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Építési terv

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia