Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új jelzőlámpás csomópont a Szállás utcánál

Rate this item
(1 Vote)

A Fővárosi Önkormányzat és a Kőbányai Önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakmai támogatása mellett a Kőbányai út–Szállás utca csomópontban új, a vakok és a gyengén látók biztonságos közlekedését is segítő gyalogos forgalomirányító jelzőlámpákat adott át, egyelőre próbaüzemben. Jelzőlámpa irányítja a csomóponton átvezető kerékpárút forgalmát is.

A kép forrása: BKK

A X. kerületi Kőbányai út és a Szállás utca csomópontjának három ágában a gyalogosok új, jelzőlámpás zebrán tudnak átkelni. Az összehangolt jelzőlámpáknak köszönhetően egy fázisban – azaz egyetlen zöld jelzés ideje alatt – tudnak áthaladni az útpályán, a kerékpárúton és a villamos vágányokon is. A vakok és a gyengén látók könnyebb és biztonságosabb közlekedése érdekében a zebrák előtt úgynevezett taktilis burkolati sávot építettünk, míg a jelzőlámpákat hangjelzővel is felszereltük, amelyet csak a látássérültek tudnak távirányítóval működésbe hozni.

Az autósoknak a Szállás utcában sávbővítéssel önálló kanyarodó sávot alakítottunk ki, a kerékpárút pedig – amelyet a csomópontban történő átvezetésnél piros színű burkolattal láttunk el a jobb láthatóság érdekében – szintén jelzőlámpás irányítást kapott.

A fejlesztést kipróbálta Kovács Róbert polgármester is, aki a következőket írta róla Facebook oldalán: "Kőbánya egyik leginkább balesetveszélyes csomópontját tesszük biztonságossá önkormányzatunk Láger Sped Kft.-vel kötött megállapodásának köszönhetően. A Kőbányai út és Szállás utca találkozásánál lámpás kereszteződés épül új kanyarodó sávok kialakításával, mintegy százmilliós beruházás keretében. A műszaki átadás tegnap rendben megtörtént. Ma reggel ki is próbáltam a biztonságos, "lámpás" átkelést!

A kép forrása: Kovács Róbert Facebook oldala

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Thursday, 13 November 2014 10:06

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Építési terv
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Látkép
Épül a Mély tó
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia