Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jól halad a Sibrik-felüljáró felújítása

Rate this item
(0 votes)

Teljesen felújítja a Fővárosi Önkormányzat a Kőbányát Kispesttel összekötő felüljárót, a régi a hídszerkezetet teljesen kicserélik, a régi elemek bontását már megkezdték a Kőbánya felé vezető oldalon, eközben a másik útpályán folyamatosan fenntartják a forgalmat – avat be a részletekbe dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese.

A dél-pesti külső kerületek közötti egyik legfontosabb kapcsolat, a Kőbányai-Kispest vasút- és metróállomás vágányai, illetve a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fölött átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró halaszthatatlanná váló felújítását áprilisban kezdte a Fővárosi Önkormányzat. A tervek szerint 2015 novemberére elkészülő felújítás során kicserélik a hídszerkezetet, az új útpálya mellett mindkét irányban biztosítják majd a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos, akadálytalan közlekedését.

– A felüljárót utoljára 1989-ben újították fel, a hídszerkezet és a pillérek állapota miatt döntöttünk a teljes csere mellett. Mivel a közelben nincs más megfelelő átkelő a vasút fölött, a forgalmat két sávon folyamatosan fenntartjuk a felüljárón a munkálatok alatt – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes. A Margit-híd felújításához hasonlóan a felüljárót hosszában kettévágják, először a Kőbánya felé vezető oldalt építik újjá, majd 2015. januárjától a Kispest felé vezető oldalt, ekkor a forgalmat a már megújult keleti hídfélre terelik majd – tette hozzá. A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei olyan forgalomtechnikai megoldást választottak, amellyel a lehető legnagyobb kapacitást tudják fenntartani a hídon a forgalom számára, mégis a városvezetők az autósok türelmét kérik az esetleges kellemetlenségek miatt.

Forrás és képek: Dr. György István honlapja

Last modified on Tuesday, 10 June 2014 14:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Zajlik az éptkezés
Folyik az építkezés
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia