Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Áprilisban indul a Sibrik-felüljáró felújítása

Rate this item
(3 votes)

Még áprilisban megkezdődik a meglehetősen rossz állapotú Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása. Ennek kiadásaival együtt összesen több mint 14 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés indult el Kőbányán és Kispesten. Jó ideje a rengeteg úthiba miatt nem lehet autóval bosszankodás nélkül végigmenni a Kőbányát Kispesttel összekötő felüljárón, de a gyalogosan közlekedőket sem várja szép látvány, csak rozsdás korlát és töredezett, elhasználódott aszfalt a járdán. Nem csoda, hogy a felüljáró rendkívül rossz állapotban van, hiszen utoljára 1989-ben újították fel.

– Újabb régi adósságát tudja törleszteni a Fővárosi Önkormányzat azzal, hogy áprilisban megindul a felüljáró felújítása, amely a közbeszerzési eljárások miatt csúszott több mint fél évet – tudtuk meg a felújítást kezdeményező dr. György István főpolgármester-helyettestől. A munkálatok idején a forgalom folyamatos lesz, csak a híd négy sáv helyett kettőre szűkül, a munkálatok a Kőbánya felé vezető oldalon kezdődnek meg. A jelenlegi hídszerkezetet és a hídgerendákat alátámasztó vasbeton gerendákat teljes egészében, míg a korrodálódott pilléreket a szükséges mértékben elbontják, majd újraépítik. 

Kerékpárral is könnyedén

Jó hír, hogy a híd mindkét oldalán 3,5 méteres, szalagkorláttal elválasztott gyalog-kerékpárút épül, amely mindkét oldalon csatlakozik a meglévő kerékpárhálózathoz. Így a korábbi években megépült Sibrik Miklós úti kerékpárút és a Vak Bottyán utcai kerékpársávok összekapcsolódnak, összekötve ezzel Kispestet és Kőbányát a kerékpárosoknak. 

Forgalmi változások 

Április 8-án kezdődnek a forgalmat is érintő munkálatok a hídon, elsőként a Kőbánya felé vezető oldalon. A forgalmat 2x1 sávon mindkét irányban fenntartják, és a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:
- A Vak Bottyán utcán a városközpont felől a felüljáróra vezető balra kanyarodó sávot lezárják.
- Kispest felől a Simonyi Zsigmond–Vak Bottyán u. (Bartók Béla u.) útvonalon lehet a felüljáróra felhajtani. Ennek köszönhetően a felüljáróról le- és felhajtók számára hosszabb szabad jelzés áll majd rendelkezésre.
- A Bartók Béla utcában buszsáv könnyíti a közösségi közlekedési járatok közlekedését.
- A korlátozásokról és kerülőutakról a térségben és csomópontban útirány jelző táblák adnak majd tájékoztatást.

Forrás: BKK, Dr. György István

Last modified on Thursday, 20 March 2014 09:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
A Mély tó
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Árkok és házak
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia