Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Átépül a „Százlábú híd” a Kerepesi úton

Rate this item
(1 Vote)

Elkezdődött a „Százlábú híd” felújítása. A felüljáró a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött. A csaknem nettó négymilliárd forint értékű beruházással megújuló híd nagy jelentőségű a fővárosi úthálózatban: a 3-as számú főút ki- és bevezető szakaszán helyezkedik el, és fontos összekötő elem a helyi forgalomban is.

A „Százlábú híd” felújítása előrelátóan ütemezett menetrend szerint történik. A megvalósítás azt követően kezdődik, miután a Thököly út belső szakasza tavaly év végén elkészült, a megújult Baross teret pedig március végén átadják.

A híd legutoljára 1973-ban épült át és nyerte el jelenlegi formáját, azaz majdnem negyven év alatt került a mai rendkívül leromlott állapotába. A híd újjáépítése két ütemben zajlik majd, először a belváros felé vezető oldal, ezután pedig a Hungária krt. felé vezető oldal készül el. Az új, nagyobb nyílású és korszerű híd építését úgy valósítjuk meg, hogy a közúti forgalom és a trolibuszok közlekedését folyamatosan biztosítjuk. A híd déli oldalán, az eddigi járda mellett különálló, kétirányú kerékpárút, míg az északi oldalon új, közös kerékpárút és járda épül. A  teljes új „Százlábú híd” előreláthatólag 2015 októberében készül el.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is a lehetőség szerinti mértékben folyamatos legyen a forgalom. Az erre közlekedőknek ajánljuk elsősorban az M2-es metró igénybevételét. Az autók számára külön terelőút kijelölése nem lehetséges, a térségben hasonló bevezető útként működő Thököly út és Kőbányai út forgalma szintén telített, ezért csúcsidőszaki torlódásokra mindenképpen fel kell készülni.  Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők türelmét, és egyúttal köszönjük megértésüket.

A felújítással kapcsolatos részletes információkat a BKK közleményében olvashatják.

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Monday, 24 February 2014 16:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
A Mély tó
Átadó ünnepség
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru
Már állnak a házak
Építik a tavat
Épül és szépül
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia