Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Még lehet véleményezni a 162-es, 162A és 262-es buszok útvonal-tervezetét

Rate this item
(0 votes)

Már csak 8 napig várja a Budapesti Közlekedési Központ a véleményeket a kőbányai 162-es, 162A és 262-es buszok útvonalának módosítására készült javaslatról. A véleményeket EZEN a linken elérhető oldal alján található űrlapon keresztül vagy az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre várják!

A 162-es, a 162A és 262-es viszonylatok útvonal-módosítása

A 162-es, a 162A és a 262-es autóbuszok a XVII. kerület felé Kőbánya-alsó vasútállomástól indulva a Korponai utcán, a Liget utcán és a Bánya utcán keresztül haladnak a Kőrösi Csoma Sándor útig. A Liget utca és a Bánya utca környezeti terhelésének csökkentése érdekében a X. kerületi Önkormányzat kezdeményezte az autóbuszok útvonal-módosítását. Vizsgálatunk eredménye alapján forgalomtechnikai szempontból megvalósíthatónak tartjuk az érintett viszonylatokat a 9-es, 109-es, 185-ös és 217-es jelzésű autóbuszokkal megegyező módon, az Állomás utcán és a Halom utcán át közlekedtetni a Kőrösi Csoma Sándor út felé, ahonnan további útvonaluk változatlan marad.

Az útvonal-módosítás következtében a Liget utcában található Halom utca megállóhely felhagyásra kerül, amelynek forgalma egy hétköznap folyamán kb. 80 leszálló utast, illetve hozzávetőleg 90 felszálló utast jelent. A 162-es autóbuszcsalád Bánya utcában kijelölt Szent László tér megállóhelye áthelyezésre kerül az Állomás utcába, ahonnan a Halom utca – Liget utca kereszteződése kb. 300 m gyalogút megtételével elérhető.

Forrás és további információ: BKK honlapja

Last modified on Wednesday, 03 April 2013 09:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Építési terv
Még nincs kész
Régi kép
Épül a lakótelep
Árkok és házak
Áll a szobor
Épül és szépül
A Mély tó
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia