Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Játszótereink jövője Featured

Rate this item
(0 votes)

Kőbánya sokak szemében a mai napig is az ipari munkásság fellegváraként, a lerobbant szocialista gyárüzemek és panelrengeteg ötvözeteként, némi sörgyári malátaszaggal vegyítve jelenik meg.

Sajnos, ez a kialakult vélemény még mindig erősen él , különösen azokban, akik ritkán látogatnak el kerületünkbe. Mi, akik naponta érezzük kerületünk lüktetését, tudjuk, hogy a kialakult kép ellenére rengeteg értéke van ennek a városrésznek is.

Képviselőként nekünk az a feladatunk, hogy ezen a nem túl hízelgő megítélésen változtassunk. Tisztességes gazdálkodással, kreatív ötletekkel csodákat lehet tenni. Környezetünk szebbé tételéhez sokszor nem is a pénz az egyetlen sikerhez vezető eszköz. Az értékek megbecsülése, a közös akarat, a rongálók elleni közös fellépés, a környezettudatos gazdálkodás és eredményezheti hosszú távon azt, hogy kerületünk megítélésében pozitív változás álljon be.

A Fidesz képviselői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalok, a gyerekek szabadidejüket magas színvonalú, igényes körülmények között használják ki. Ehhez azt vállaljuk, hogy a ciklusban minden évben egy nagy, minden igényt kielégítő játszóteret hozunk létre. Mintának a Máltai játszótereket tekintjük.

Katt a képre a nagyobb méretért!

Egy kimutatás szerint Kőbányán közel 70 játszótér létezik. Mint tapasztaljuk, ezeknek a „játszótereknek” jelentős része használaton kívüli, pár rozsdás vascsőből álló mászókás romhalmaz. Egy letűnt ko maradványai.

Játszótereinket főleg kismamák, óvodások, kisiskolások látogatják, de a kis- és nagykamaszok számára is olyan körülményeket kívánunk teremteni, ahol ők is jól érzik magukat. Ebben az évben a testület döntést hozott arról is, hogy úgynevezett nyugdíjas játszóteret is létrehoz, a korábbi óhegyi állatkert helyén. Ennek gyors megvalósulásáért fogunk dolgozni.

A Máltai játszóterek sajátossága, hogy a játszótéren játszóházakat is találunk, melyeket rossz idő esetén is használni lehet. A játszóházakat mosdókkal, pelenkázó helységgel, elsősegély felszereléssel is fel kívánjuk szerelni.

A máltai programban szociálpedagógus munkatársak várják az érdeklődőket és számukra ingyenes foglalkozásokat, egyéni, csoportos, valamint közösségteremtő elfoglaltságokat szerveznek. Azt gondoljuk, hogy kerületünkben ere is nagy szükség lenne. Természetesen mindehhez pénzre van szükség, nem is kevésre.

A Fidesz frakció valamennyi tagja nagy hangsúlyt fog fektetni arra, hogy gyermekeink, unokáink jó minőségű játszótereken, játszóházakban élvezhessék szabadidejüket. Ehhez a mindenkori költségvetésben kell biztosítani a pénzügyi kereteket és az „üzemben tartási” költségeket is vállalni kell.

Képviselői fogadóóráimon, utcai találkozásokon rendszeresen hallom, hogy a játszóeszközök meg vannak rongálva, használhatatlanná váltak, a pótlás viszont elmaradt. Sajnos minden ilyen panasz jogos. A következő ciklusban a gyors karbantartás, pótlás biztosítására és a rongálások megelőzésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A pótlást, karbantartást a bejelentésétől számított két héten belül kívánjuk megoldani.

Radványi Gábor, a Fidesz kőbányai frakcióvezetője

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Az iskola
A Mély tó
Építik a tavat
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru
Építési terv
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia