Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lépcsőházi kamerák Featured

Rate this item
(0 votes)

A lépcsőházi kamerák kiegészítik a közterületi kamerák tevékenységét. Budapest lakótelepein egyre több közösség dönt a lépcsőházi kamerarendszer kiépítése mellett, hiszen sajnálatos módon napjaink­ban sem csökken a lakótelepi bűnözés, a lakásbetörések és a lépcsőházi betörések száma. Bár a helyi önkormányzatok költségvetésük lehetőségei szerint kiépítik a közterületi tér­figyelő kamerarendszereket, melyek által a közterületen elkövetett gépkocsi-feltörések, rongálások, rablások száma jelentősen vis­szaesik, de következésképpen a bűnözők az épületekbe szorulnak vissza, a bűncselek­ményeket immár bent követik el: nagyrészt lakásbetörést, rablást, folyósokon lévő tár­gyak eltulajdonítását.

Az effajta nemkívánatos események számá­nak visszaszorítására megfelelő megoldást nyújthat az ún. közös területek kamerával történő megfigyelése: a kapubejáratok, lép­csőházak, liftek és a pincelejárók ellenőrzé­se.

Bűncselekmények után a rendőrség a ka­merák felvételeit a tettesek felkutatásánál felhasználja. Az esetek túlnyomó részében a rendőrség eredményesen jár el, hiszen a kamerák felvételein kivehető mind a tettes, mind az eltulajdonított tárgy(ak).

A kiépített lépcsőházi kamerarendszernek elrettentő ereje abban rejlik, hogy jelen­tősen nő a lebukás veszélye, mivel a rossz szándékú egyének nem tudják tetteiket ész­revehetetlenül elkövetni; nevelő ereje pedig azon mérhető le, hogy ezekben a lépcsőhá­zakban megszűnnek a szemetelések és az egyéb nem odaillő tevékenységek.

Következő cikkünkben a kiépítés jogi hátte­réről osztunk meg néhány gondolatot.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Árkok és házak
Lakótelep a világ végén
A Mély tó
Régi kép
Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia