Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai, Baloldali, Verbai Featured

Rate this item
(0 votes)

Köszönöm, hogy az Önök bizalmából az elmúlt években Kőbánya polgármestere lehettem! Négy évvel ezelőtt 2 milliárd Ft-ot meghaladó költségvetési hiány mellett arról vitatkoztunk: csődben van-e az önkormányzat? Ma ott tartunk, hogy számos fejlesztés mellett, (pl. térfigyelő rendszer kiépítésének megkezdése, intézményeink nyílászáróinak teljes körű cseréje, szemünk fénye program, panel-program, út és járdafelújítások, korszerű burkolatú sportpályaépítések stb.) a csökkenő állami támogatások és az időközben átélt és még most is tartó gazdasági válság ellenére, egy a 46 legnagyobb önkormányzat tevékenységét vizsgáló tanulmányból -többek között- a következők derülnek ki:

- a kőbányai önkormányzat a legátláthatóbb tevékenységet folytató önkormányzatok élmezőnyében található,
- a szociális juttatások nominál értéke a X. kerületben növekedett, a budapesti kerületek rangsorában Kőbánya a 3. helyen áll,
- a jóléti kiadások mértéke is folyamatosan nő, a jóléti ráfordítások megfelelnek a budapesti átlagnak,
- az egy főre jutó adósságállomány tekintetében is a legjobb első harmadba kerültünk, (de e tekintetben további felelős gazdálkodás szükséges!),
- nőtt a közfoglalkoztatottak száma, a vállalkozások száma stabilizálódott,
- a saját intézmények fenntartására egyre növekvő összegeket költ az önkormányzat, és ezzel Budapest legjobbjai között szerepel.

Az elmúlt négy évben munkánkat számos - az önkormányzattói független- szervezet ismerte el:

Megkaptuk a Sportegyesületek Országos Szövetségének Emlékérmét, A Pedagógusok Szakszervezetének Eötvös-díját, a Bajcsy Zsilinszky Kórházért kitűntetést, Educatio Városfejlesztési Kiállítás Nagydiját., a Honvédelmi Minisztériumnak, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének, a Nagycsaládosok Országos Szövetségének, A törökőri reformátusok, a Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskolának, a Szt. Lászlós Öregdiákok Baráti Körének, a Virágos Magyarországért Mozgalomnak, a Kőbánya Sport Klub és a Törekvés SE olimpikon sportolóinak hivatalos elismerését.

Az elmúlt négy évben, ahol kellett ott megkezdődött a "rendrakás", ahol lehetett folytattuk a pozitiv hagyományokat. Jelenleg több előkészített programmal és több, mint 2 milliárd Ft lekötött készpénzállománnyal rendelkezünk. Ezzel elértük, hogy a következő időszakban a már mindenki számára jól és gyorsan érzékelhető fejlesztési szakaszba léphet Kőbánya.

Ennek a folyamatnak közösen teremtettük meg az alapjait! Sok még a probléma, sok még a teendő, ami csak a pártérdekeken felülemelkedő összefogással oldható  meg.

Kérem támogatásukat, hogy folytathassam, amit elkezdtem.

Verbai Lajos polgármester, polgármester-jelölt


Köszönjük, hogy ajánlószelvényeikkel minket támogattak! Ezzel eldőlt, hogy a lakosság jelentős része a tisztességes baloldal mellett szavaz. Kőbányaiakból álló csapatunk az önkormányzati szavazáson is kéri az ÖNÖK támogatását!

1.) Bata Mihály

2.) Bernáth Noémi Anikó

3.) Göbölös Sándor

6.) Zsellér Gábor

8.) Pankotai Ferenc

10.) Verbai Lajos

11.) Sándor Zoltán Attila

12.) Arold Imre

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
A Mély tó
Épül a Mély tó
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Építési terv
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Látkép
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia