Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kipufogógáz émelyít a Kökin

Rate this item
(0 votes)

A Borsonline.hu portálon megjelent cikk arról számolt be, hogy büdös, émelyítő kipufogógázszag terjeng Kőbánya-Kispest frissen átadott autóbusz-végállomásán. A buszsofőrök is elismerik: télen ennél még rosszabb lesz a helyzet. A félig-meddig fedett „BKV-kikötőben” még tartanak a munkálatok, de ennek ellenére az utazóközönség már igénybe vette a lépcsőket és az átjárókat a metró- és buszvégállomások között. A mostani állapotok azonban nemcsak az utasoknak, de a buszsofőröknek sem igazán tetszenek.

– Zavaró a szag, de ez télen még rosszabb lesz, amikor majd minden sofőr itt túráztatja a buszokat – mondta egy neve elhallgatását kérő buszvezető, aki szerint nem csak a szellőzés hiánya okozza ezt. A koros, roncstelepre való buszoknak sem kellene itt lenniük, s sajnos ezekből a legtöbb BKV-végállomásra jut bőven.

Katalin mindennap jár a Kökin, sáljával védekezik a bűz ellen, fotó: Papp Mónika, forrás: borsonline.hu

– Naponta minimum kétszer megfordulok itt, és ha nincs egy kis szél, rögtön megreked a kipufogógáz. Sokszor inkább az arcomba húzom a kendőmet, hogy ne érezzem ezt a szagot – panaszkodik egy járókelő, Alapi Katalin. – Összességében remek dolognak tartom, hogy felújították a Kökit, de erre oda kellett volna figyelniük, ahogyan arra is, hogy egyértelműen táblázzák ki: honnan melyik busz indul, mert most eléggé kaotikus a helyzet – foglalja össze aggályait Katalin. A panaszos utazók átláthatóbb táblákat, nagyobb kijelzőket és rendes információnyújtást várnának el. Egyikük még meg is jegyzi: úgysincs munkája, szívesen dolgozna információs pultban.

A Borsonline megkereste a BKV Zrt.-t is, hogy megtudja: hivatalos panaszt kaptak-e, tesznek-e valamit a kipufogógáz ellen. Választ azonban még nem kaptak.

Forrás: Borsonline.hu

Last modified on Sunday, 23 October 2011 16:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Építik a tavat
A Mély tó
Építési terv
Látkép
Árkok és házak
Az iskola
Még nincs kész
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia