Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lesz igazi kalandpark is a KÖKI-n

Rate this item
(0 votes)

A "Vakbottyan" nicknéven publikáló blogger a Köki.blog.hu elérhetőségű webnaplójában a KÖKI Terminál tetején épülő kalandparkról írt. A bejegyzése így kezdődik:

"Már annyiszor hasonlítottam kalandparkhoz a KÖKI-t, hogy ez most kétszeresen valóra vált. Egyrészt a mostani állapotok a legkényelmetlenebbek, gyakorlatilag tényleg úgy érezzük magunkat a gyalogosok számára meghagyott szűk ösvényeken surranva, mint valami kísérleti egér a labirintusban. Aki esetleg nem járt mostanában errefelé, annak kedvéért elmondom, hogy a Sibrik felüljáró mindkét oldalán építkezés folyik, a metró nem jár, a felüljáró maradékát keményen bontják, légkalapács, por és törmelék. Csak a vasútállomás lépcsői feletti tetőkről nyakunkba csorgó galambszaros esővíz nyújt némi otthonos vigaszt. A hajléktalanok is tanácstalanul bukkannak fel itt-ott, már nincs fiksz helyük, mint régebben, mostmár kétszeresen hajléktalanok lettek.

Az élet persze vicces gyerek: a KÖKI Terminálban tényleg lesz Kalandpark, igazi. Az épület tetején ugyanis a Challenge Forever bérel majd szép nagy területet, aki nem ismerné, ez egy kalandparkokat múködtető cég. Habár Budapesten (sőt a közelben, Lőrincen) vannak pályái, de azért mégis elmondhatjuk, hogy a KÖKI terminál lesz az első olyan üzletközpont Budapesten, ahol valódi szabadtéri kalandparkban juthatnak hozzá adrenalin adagjukhoz a felnőttek és gyerekek. Az árakra nagyon kíváncsi leszek, mert például a csillebérci pálya belépője drágább, mint a lőrincié. Hogy ez a pálya nagysága miatt van-e így, vagy pedig felmérték a fizetőképességet, nem tudom. De kíváncsi leszek, hová lövik be Kispestet.

Ha megnézzük amúgy a két budapesti pályáról készült fotókat, akkor lehet látni, hogy ott az erdő eleve adva volt, amire, amihez építeni lehetett az akadályokat (vagy miket). A KÖKI tetején viszont nincs erdő... Úgyhogy ez a pálya tényleg más lesz, mint a két másik, ahogy ígérik is a tervezők: a pláza tetején "egy egészen újfajta, egyedülálló pályarendszert építenek ki."

Az írás eredetiben EZEN a linekn olvasható el.

A blogger Facebook-oldala a képre vagy ERRE a kinkre kattintva nyílik meg!

Last modified on Thursday, 01 September 2011 23:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés
Árkok és házak
Régi kép
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia