Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újhegyi fejlesztések

Rate this item
(0 votes)

Újhegyen hamarosan létrehozzák a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ egy kihelyezett részlegét, valamint ügyfélszolgálat is működik majd itt. Erről a politikai döntés már megszületett, a tervek elkészültek, 75 millió forintot a költségvetésben beterveztek. Már csak az engedélyre várnak és megkezdődhet az építkezés!

Városrészünkben létesít illemhelyet az önkormányzat, méghozzá az Újhegyi sétány-Tóvirág utca kereszteződésében. A mozgássérültek számára is használható, „vandálbiztos” illemhelyet várhatóan ősszel helyezik majd üzembe.

A képviselők 90 millió forintot biztosítottak arra, hogy a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. – élve a kerület vízjogi engedélyével – a termálvíz kutatófúrását végeztessen el a Sportligetben. A kerület egyik célja a termálvíz közvetlen, fürdésre való felhasználása, míg a másik lehetőség egy termelő- és visszasajtoló kútpár létesítése, azok révén pedig a termálvízzel szállított geotermikus energia felhasználása. A próbafúrás nincs összefüggésben a korábban tervbe vett aquaprak projekttel.

Még a júniusi testületi ülésen született döntés arról, hogy a kerület az Újhegyi uszoda energetikai korszerűsítése érdekében indul az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” című pályázaton. A képviselők július 7-én arról döntöttek, hogy ehhez a pályázathoz az Idősek Otthona is csatlakozik.

Újabb előrelépés történt az Új Köztemető előtti ötágú körforgalom kiépítésében. A kerület úgy döntött, hogy együttműködést köt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksággal (BVOP) annak érdekében, hogy a beruházás által érintett Őri Szállót lebontsák, és az ott lakó bérlőknek is megoldást nyújtsanak. A bontáshoz a kerület és a BVOP 2-2 millió forinttal járul hozzá. Radványi Gábor alpolgármester hangsúlyozta, a Fővárosi Önkormányzat már el is kezdte a közművek felújítást, az útfelújítás további munkálatai várhatóan 2012 márciusában indulnak.

Last modified on Tuesday, 18 October 2011 22:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Folyik az építkezés
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Még nincs kész
Építési terv
A Mély tó

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia