Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mintegy 90 tonna hulladéktól tisztították meg a Terebesi erdőt

Rate this item
(1 Vote)

Több mint 370 köbméter, hozzávetőleg 90 tonna hulladéktól tisztították meg a X. kerületi Terebesi erdő egy újabb részét - közölte a Budapesti Közművek Zrt. az MTI-vel. 

Kép forrása: Budapesti Közművek Facebook oldala 

A közlemény szerint az FKF Köztisztasági Divízió és a Főkert Kertészeti Divízió szakemberei október 29. és november 8. között kézi és gépi erővel tisztították meg az illegális hulladéklerakásról "elhíresült" területet.

A X. kerületben, "az úgynevezett Fehérdűlő területén található Terebesi erdő jelentős zöldfelülete Budapestnek, amely évek óta leginkább az ott elhelyezett nagymennyiségű szemétről, illegális hulladéklerakókról volt ismert" - írták.

A kommüniké szerint az erdő legszennyezettebb területe korábban a Főkert Zrt. tulajdonába tartozó, de már rég nem használt telephely volt, ahonnan már 2020 decemberében fővárosi összefogással - a munkálatokba a területen lakókat is bevonva - több mint 2000 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el.

 
Képek forrása: Budapesti Közművek Facebook oldala

Az elmúlt napokban a kiserdő többi, beljebb eső és erdős területét tisztították meg. "Az illegálisan odahordott szeméthalmok forrása döntően lakossági és építési vállalkozói eredetű, akik a meglévő zöldfelületeinket ingyenes lerakónak nézik" - olvasható a közleményben.

A társaság közölte, a hulladéklerakás megakadályozására a "fő gócpontént ismert" telephelyet betonelemekkel torlaszolták el. További két ponton földsáncokat is kialakítottak a behajtás megakadályozása érdekében. Hosszabb távon ezeket a sáncokat szintén betonelemekre cserélik majd.

Forrás: MTI

Last modified on Monday, 13 December 2021 08:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Építik a tavat
Épül és szépül
Részből egész
Árkok és házak
Zajlik a munka
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Az iskola
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia