Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ahol megalapozzák az életpályát: Keleti Károly Szakközépiskola

Rate this item
(1 Vote)

A 2015-16- os tanévünk mozgalmas és szép sikerekkel, élményekkel teli év volt. 2015. júliusától az iskola Fenntartója a Nemzetgazdasági Minisztérium lett, így a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum tagiskolájaként folytattuk működésünket. A tanév során jelentős beruházások, fejlesztések történtek, javultak az oktatás tárgyi feltételei. Sikeres nemzetközi és hazai pályázatokon vettünk, vehetünk részt.

 

Megnyertük az Európai Unió ERASMUS+ KA1 pályázatát, ezzel két év alatt huszonnyolc tanulónk számára vált lehetségessé, hogy három hetes szakmai gyakorlaton vegyen részt finn, francia, illetve német vállalatoknál. A projekt záráshoz közeledve büszkén mondhatjuk, hogy a fogadó partnereink elégedettek tanulóink elméleti tudásával, nyelvismeretével, a munkához való hozzáállásával. 

Résztvevő tanulóink beszámoltak arról, hogy a három hét során önállóbbak lettek, fejlődött a kommunikációs készségük, nemzetközi környezetben tudtak megoldani rájuk bízott feladatokat és csak dicséretet kaptak. Mindhárom partnerország koordinátora jelezte azt, hogy jövőre is várják a magyar csapatot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink már tanulmányaik során bekapcsolódjanak a munka világába, így személyesen is érezhetik a munkaerőpiac követelményeit. A tanáraik visszajelzései alapján azok a diákok, akik már részt vettek a projektben, „kinyíltak”, határozottabbak, bátrabbak, kezdeményezőbbek lettek a tanórákon is. A gyakorlat befejezésekor Europass igazolványt kaptak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a HATÁRTALANUL! program keretében nyílt pályázatot hirdetett a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítésére. Iskolánk, mint nyertes pályázó részt vett a programban. Egy vajdasági (zentai) közgazdasági szakközépiskolával vettük föl a kapcsolatot, és az iskola diákjai (21 fő) a mi diákjainkkal (21 fő) közösen egy zentai és egy magyar közös vállalkozás üzleti, marketing tervét készítik el. Márciusban itt volt nálunk Budapesten az elméleti és gyakorlati oktatása, itt elkezdtük a terv kidolgozását és Zentán fejezik majd be a részt vevő tanulók. Az együttműködés segíti a diákok együttműködési készségét, kreativitást.

A szakképzés jogszabályi változásai révén bővült az iskola képzési szerkezete, mivel 2. OKJ-s szakképesítés is ingyenes megszerezhetővé az állami iskolarendszerű nappali vagy esti képzés keretei között. A következő tanév nagy újdonsága, hogy a mérlegképes könyvelői képzést is INGYENESEN végezhetik el a képzésre jelentkezők.

Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjébe – Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmában– iskolánk 2 tanulója jutott be és kapott teljes vizsgamentességet, ill. egyikük országos 4. helyezést ért el. A szakmai felkészítő munkánk eredményességét az is bizonyítja, hogy minden évben több végzős diákunk is bekerül a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég gyakornoki programjába és ennek keretében sikeres életpályát alapozhatnak meg.

2016/17-es tanévben érettségizettek számára 1 éves nappali vagy 2 éves esti iskolarendszerű képzési formában INGYENESEN az alábbi képzéseket indítjuk:
Mérlegképes könyvelő OKJ 55 344 07
- Pénzügyi és számviteli ügyintéző OKJ 54 344 01
- Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ 54 841 11
- Gazdasági informatikus OKJ 54 481 02
- Irodai titkár OKJ 54 346 03

További információ és kapcsolat:
Cím: 1106 Budapest, Gyakorló u. 21-23.
Weboldal: www.keletiszki.hu
Facebook: www.facebook.com/KeletiKarolyKozgazdasagiSzakkozepiskola
Telefon: 06-1-262-9222

Keleti Károly Szakközépiskola

Last modified on Sunday, 05 June 2016 17:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka
A Mély tó
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Föld út
A Gergely-bánya
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia