Kőbányai Közösségi Hírlap

Nagy házavatás az Árkádban

Rate this item
(1 Vote)

Szeptember 19-én új fejezet kezdődött az ÁRKÁD életében. Márciusban megnyitott az ÁRKÁD2 Bevásárlóközpont és ezzel párhuzamosan illetve ezt  követően óriási átalakításokra került sor a 2002-ben átadott eredeti ÁRKÁD épületrészben. Kiépült mindhárom szinten a 2 épületet összekötő végleges sétáló utca és kialakításra került az onnan nyíló üzlethelyiségek sokasága.

 

Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője az alkalomból tartott házavató ünnepségen beszélt azokról az időkről is, amikor még csak terv volt a bevásárló komplexum építése a régi Örs vezér téren. 1996-ban már meg volt az ötlet, de jogilag akkor még nehéz volt kivitelezni. Megköszönte az Árkád menedzsmentjének a szoros együttműködését és most már bátran kijelentheti, hogy Budapest egyik legszínvonalasabb bevásárlóközpontját hozták létre a fejlesztésekkel.

 

A bal oldali képen Dr. György István, a jobb oldalin Radványi Gábor, Dr György István, Gyalay-Korpos Gyula, Beledi Rita, Turi Tamás, Mikus Róbert

Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere, a modern épület mellett kitért olyan fejlesztésekre is, amiket az önkormányzat kért és az Árkád vezetése örömmel teljesített. A Gyakorló köz és a Gépmadár utca mentén 50 darab új parkoló lett létrehozva, illetve jelentős összeggel lett támogatva az új parkolási rendszer. A kivitelező ECE Projektmanagement Budapest Kft. új bicikli utat finanszírozott és tervezett az Éles saroktól, a Füredi utcáig. Az épületre kettő darab térfigyelő kamerát helyeztek el. Megújultak még a zöld területek és a járdák is.

Az ECE ügyvezető igazgatója, Gyalay-Korpos Gyula hozzátette még, hogy nehéz volt az eredeti épület átalakítása, új tűzjelző rendszert kellett telepíteni. Elhangzott, hogy a teljes átalakítás 80 millió euróba került, ebből 12 millió euró volt a felújítás.

 

Az átalakítás ideje alatt egyszer sem zárt be az Árkád, ezért éjjel végezték a munkálatokat. Jogilag is nehéz volt, hiszen több üzletet is át kellett költöztetni vagy alakítani. A hosszú folyamat végén 198 új szerződést kötöttek meglévő és új boltokkal és ezzel most 95%-os a bérbeadottság. Igaz ugyan, hogy megnőttek a bérleti díjak is, de olyan cégeket tudtak az Árkádba csábítani, mint a Starbucks, a GAP, Street One, Lee Wrangler, Borgo, Gas Jeans, Sugarbird, vagy a Balance és sok más üzlet fog még nyílni, vagy nagyobb helyiségbe költözni. Szeptember folyamán nyitnak majd a Magyarországon újdonságnak számító Designer Zóna üzletei is, ahol magyar ruhatervezők kreációit vásárolhatják meg látogatók. Ugyancsak újdonság a magyarországi kiskereskedelmi piacon egy „Start-up” Zóna kialakítása, ahol fiatal kezdő magyar koncepciók számára teszik lehetővé a bemutatkozást a nagyközönség előtt.

A jövőről is szó esett, október elején divatrendezvény lesz és már november 20-án beköszönt az Árkádban a karácsony, megújult dekorációval.

Taár László

Last modified on Monday, 23 September 2013 12:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Még nincs kész
Az iskola
Épül a lego-ház
Föld út
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia