Kőbányai Közösségi Hírlap

Nyílik az Árkád 2!

Rate this item
(2 votes)

Jobb parkolási lehetőségek, új munkahelyek, többek között erről is esett szó esett a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. Választ kaptunk arra is, hogy mennyibe került az új beruházás és ki finanszírozta.

 

A március 20-án megnyíló új bevásárlóközpont bemutatásából sajtótájékoztatót hívott össze az Árkád Budapest. Az eseményen megjelent Kovács Róbert, kerület polgármestere. Elsőként ő osztotta meg, hogy a kőbányaiak igazán büszkék lehetnek, hiszen Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi komplexuma a kerületben található, ahova bárki be tud térni vásárolni akár a munka után. Kifejtette még, hogy ezzel együtt új kerékpár utak is fognak az Árkád környékén épülni és az áruházzal karöltve bővül majd a térfigyelő rendszer is. Elárulta azt is, hogy nem volt zökkenő mentes az építkezés, hiszen többször érkezett panasz a környezetben lakóktól a zajra, de szerencsére mindenki együttműködő volt.

 

A sajtótájékoztató, a jobb oldali képen Kovács Róbert polgármester

Jelen volt dr. Knut Volquardsen, az Árkádot üzemeltető ECE projektigazgatója is, aki örömét fejezte ki abban, hogy másfél év alatt megépült az új rész és körülbelül 300 új munkahelyet tudtak létrehozni ezzel. A beruházás hozzávetőlegesen 80 millió euróba került, melyet az ECE / Otto család és a DWS egy zárt ingatlanbefektetési alapja adott.

A Market Épító  Zrt. már régóta együtt dolgozik az ECE-vel, hiszen már a szegedi Árkádot is együtt építették. A cég napi 350-400 embernek adott munkát a projekttel. A kivitelezők megköszönték a jó együtt működést a kőbányai önkormányzatnak és a türelmét a lakóknak.

Az Árkád bérbeadási igazgatója Turi Tamás elmondta, azzal, hogy nyolc üzlet átköltözik az új létesítménybe, ötven új helyet tudnak megnyitni a régiek helyén.

 

Elhangzott még, hogy az eddigi 1350 férőhelyes parkolót 1600-ra bővítették  és új kedvezményeket vezettek be: az első két óra ingyenes és minden megkezdett óra 200 forint. Vasárnaponként teljesen díjmentes lesz a parkolás.

Örömteli hír még, hogy az ECE az Árkád 2 nyitása alkalmából 3 millió forinttal támogatja a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskola alapítványát (Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért).

Az Árkád 1 is megszépül szeptemberre, de továbbra is a megszokott színvonalon és minőségben várja látogatóit.

Taár László

Last modified on Wednesday, 20 March 2013 15:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Föld út
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Építési terv
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia