Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A sakkkozás fejleszti a logikus gondolkozást és az emlékezetet

Rate this item
(0 votes)

A Széchenyi István Általános Iskolában működő Diáksport Egyesület sakk szakosztályát Nádasi Péter tanár úr vezeti évek óta eredményesen. A sportcsoport 10 – 15 fővel dolgozik lelkesen. Az alapoktól elindulva építik fel egyénre szabottan a játékstratégiájukat foglakozásról foglakozásra a jövő versenyzőpalántái. Az iskolai tanrendbe építetten megszerzett ismereteiket mélyítik el itt a nebulók, s készülnek fel a kerületi-, budapesti szintű versenyekre. A hagyományos játékmód mellett megismerkednek a sakk más válfajával is a gyerekek. Időnként a számítógépes programok adta lehetőségeket kihasználva próbálják legyőzni a „sakkgépet”.

 

 

Az iskolai könyvtár kellemes környezetében minden kedden és szerdán fél négytől fél ötig tartanak az edzések. Tavaly, és azt megelőzően is, mindig tovább jutottak az elindított versenyzőink a budapesti döntőre. Csatári Mariann sakkoktató, edző az elsős gyermekeikkel szintén a tanítási időben foglalkozik kedden délután 14 órától. Míg Szalai Tibor a Barcza Gedeon sakk-klub edzője, a nagyobb gyermekek, felkészítését végzi, kedden 16 órától 17. 30 -ig

Az érdeklődőket szeretettel hívogatjuk és várjuk a foglalkozásainkra, akár nagycsoportos óvodás kortól, is szülői részvétellel együtt.

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Épül a lego-ház
Épül és szépül
Az iskola
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
A Mély tó

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia