Logo
Print this page

Fiataljaink védelméért

Rate this item
(1 Vote)

Nem szabadulnának meg az Újhegyi sétány szabadulószobáitól! Az egyedi bűnmegelőzési programban résztvevő gyerekek, felnőttek és az együttműködő kerületek rendőri vezetői is a folytatásra szavaztak - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán.

A (V)észjelzés elnevezésű projekt szakmai zárókonferenciáját a járványhelyzet miatt online tartották meg. A házigazda Kőbánya nevében D. Kovács Róbert Antal polgármester, valamint a projektgazda Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Tóth Béla nyugalmazott rendőr ezredes, a támogató Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében pedig a szervezete elnöke, Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, korábbi országos rendőrfőkapitány méltatta a kezdeményezést, amelynek sikerességében a konferencia valamennyi résztvevője egyetértett. Kőbánya polgármestere a továbbiakban egészségvédelemmel, klímavédelemmel bővítené a bűnmegelőzés tematikáját, és - ahogy fogalmazott - "érzékenyítő centrummá"  fejlesztené a létesítményt, amelynek látogatása így a jövőben családi program is lehetne. "Az élménypedagógia segítségével könnyen megszólíthatók a fiatalok, akiket egyébként igen nehéz elérni manapság." - nyilatkozta a Kőbányai Híreknek a polgármester.    


Kép forrása: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Hatala József is úgy nyilatkozott, hogy a Bűnmegelőzési Tanács mindenképpen szeretné folytatni a programot. "Ez nagyon jól eltalált, szakmailag jól felépített és menedzselt projekt. A visszajelzések megerősítik, hogy az elsődleges célcsoportba tartozó fiatalok nagyon élvezték a játékos tanulást. " - fogalmazott a nyugalmazott altábornagy. Hatala József bízik abban, hogy a folytatásra a járványhelyzet pénzügyi többletkiadásai ellenére is jut forrás.      

A (V)ÉSZJELZÉS-projektben Kőbányán kívül a 13., a 17., a 18. és a 19. kerület rendőrkapitányságai, bűnmegelőzési szakemberei és iskolái vettek részt.

Az online zárókonferenciáról készült videó-összefoglaló a cikk alatt tekinthető meg.

Forrás: Kőbányai Hírek, valamint D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala

Last modified on Friday, 27 November 2020 13:43

Media

Édua Infomédia