Logo
Print this page

Advent, adomány, fény, ünnep és jégvarázs Kőbányán

Rate this item
(4 votes)

Elérkezett az év legmeghittebb, az adventi várakozásban és készülődésben megnyilvánuló időszaka. Az utolsó hónap végső napjainak közeledtével, a lassan, de biztosan fokozódó elcsendesülés révén, hamarosan beköszönt a Karácsony, azaz testet ölt a szeretet, a nyugalom és béke. Az ünnepi hangulathoz ajándékok és adományok biztosításával, szemet gyönyörködtető fényjátékokkal és díszekkel, valamint színes programokkal a kerület is hozzájárul. 

Az ünnepi készülődés során az asztal méltó megterítése jelenti az egyik legnagyobb kiadást. A Kőbányai Önkormányzat az idén is segítséget nyújt az ünnepekhez, igyekszik meghittebbé tenni mindazok ünnepét, akik szükséget szenvednek. Odafigyel azokra is, akik maguktól nem kérnek segítséget. Az önkormányzat képviselőinek, felnőtt- és gyermek háziorvosainak, valamint a szociális és oktatási intézmények munkatársainak javaslata alapján az Önkormányzat 1600 kőbányai személynek, családnak juttatott 7000 forint értékű ajándékcsomagot.

 

Látványos, különleges karácsonyfa díszíti Kőbánya központját, a Szent László teret. Az installáció az összefogást szimbolizálja és felhívja a figyelmet arra, hogy van, ahol gondot okoz az otthon melegének megteremtése. A tűzifából készült, 16 méter magas, 40 tonnás karácsonyfát Vízkereszt után elbontják, a felépítéséhez felhasznált tűzifa a rászoruló kerületi családok otthonába kerül. Ott varázsol majd meleget, ahol arra a legnagyobb szükség van.

 

December 7-én „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is” címmel került sor Dr. György István kormánymegbízott – immár 8. alkalommal megrendezett - jótékonysági koncertjére a KÖSZI-ben. A felajánlások összege 2011 óta átlépte a 20 millió forintot. Az eddig befolyt pénzből támogatták már többek között a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítványt, a Down Alapítványt, átmeneti otthonban élőket, egy bölcsődének segítettek kialakítani a légúti megbetegedéseket megelőző, allergiát kezelő sószobát, idősek otthonának kényelmi berendezéseket, háztartási eszközöket vásároltak, továbbá három éve kiemelt feladatuknak tekintik a nehéz helyzetben lévő kőbányai és kispesti gyermekek nyári táboroztatásának megkönnyítését. Az idei adományokat is erre a célra kívánják fordítani.

 

Advent első vasárnapjára hagyományosan ünnepi díszbe öltöztette az Önkormányzat Kőbányát. A város fényeit D. Kovács Róbert Antal polgármester gyújtotta fel, ezt követően a Kőrösiben és a művelődési ház előtt kézműves foglalkozások és zenés programok várták az érdeklődőket. A cikk alatt a TV10 videó-összefoglalója látható az első adventi program eseményeiről.

 

Az adventi időszakra és az új esztendő első heteire két ingyenesen használható szabadtéri korcsolyapálya várja a sportolni vágyókat Kőbányán. A kerületi jégvarázs keretében január 31-ig, naponta 9 és 20 óra között a Szent László téri volt bölcsőde udvarán, valamint Újhegyen, a Fekete István Általános Iskola előtt lehet korcsolyázni.

 

A jégpályák használatával és nyitvatartásával kapcsolatos további részletek az alábbi plakáton.

Forrás és képek: D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala, Kőbányai Önkormányzat, Kőbányai Hírek Facebook oldala, Centrumtv.hu

Last modified on Tuesday, 11 December 2018 09:52

Media

Édua Infomédia