Logo
Print this page

Budapest legjobb majálisa

Rate this item
(1 Vote)

Idén is halmajálissal ünnepelte Kőbánya május elsejét, így hát nem csoda, hogy füst és halászlé illata lengte be az Óhegy parkot május 1-jén. A kerület hatalmas zöld parkjába sok ezren látogattak ki, kóstolgatták a bográcsokban rotyogó finomabbnál finomabb halleveket, élvezték a napsütést és a színes programokat.

 

Az Óhegy parkban néptánc, gyerek-előadások, vidámpark, mindenféle eszem-iszom és mütyűrvásár, valamint tenyérjóslás várta az érdeklődőket, míg este a Dolly Roll szórakoztatta a közönséget.

 

A halászléfőző verseny kezdetét szimbolizáló tüzet Kovács Róbert polgármester gyújtotta meg, ezzel nyitva meg a nyolcadik Halmajálist Kőbányán. A polgármester büszke arra, hogy a Kőbányai Halmajálist mára sokan Budapest legjobb május 1-jei rendezvényeként emlegetik. Úgy látja, hogy ez a szép helyszínnek, a finom halételeknek és annak a sokszínű programnak köszönhető, amivel évről évre próbál Kőbánya a halmajálisra kilátogató embereknek örömet szerezni.

 

A halászléfesztivál feladta a leckét a gasztronómia híveinek: el kellett dönteni, hogy vajon a szegedi, vagy a bajai módon főzött halászlé a jobb? Végül a Krisztina cukrászda csapatának szegedies főztje nyerte el a zsűri tetszését legjobban. Őket követte a Boszi csapat, és a Fish Hunters, különdíjat pedig a Smiracz csapat szerzett a halászlevével.

  

 Az eseményről készült kisfilm EZEN a linken, vagy a cikk alatt tekinthető meg.

 

Forrás és képek: Kovács Róbert polgármester és a Kőbányai Hírek Facebook oldala, Pro-koord

Last modified on Tuesday, 08 May 2018 07:08

Media

Édua Infomédia