Logo
Print this page

Kőbányai siker a Szervátültetettek Világjátékán

Rate this item
(1 Vote)

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világjátékáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

 

Hanyu Zsuzsanna – X. kerületi, 2010 óta vesetranszplantált versenyző - 2012 óta tollaslabdázik versenyszerűen, azóta hazai- és nemzetközi versenyeken is állhatott már a dobogón. Emellett elkezdett dartsozni is, ezen a világjátékon ezen a két versenyen indult: mindkettőn sikerrel! Az egyéni tollaslabda versenyben bejutott az első 8 közé, végül az ötödik helyen fejezte be a játékot, majd női párosban – a szintén veseátültetett budapesti versenyzővel, Tilhof Ingriddel – megszerezték az ezüstérmet.

 

Az egyéni darts versenyen a hosszú versenynap végén a dobogó harmadik fokára állhatott, majd másnap a tripla mix versenyén az ezüstéremig jutott a magyar darts csapat. Zsuzsa így a Szervátültetettek Világjátékáról 2 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel térhetett haza.

Forrás: Feszt Tímea, Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Last modified on Sunday, 16 July 2017 18:04
Édua Infomédia