Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sakkozol úgy, mint egy óvodás?

Rate this item
(1 Vote)

A kérdés persze költői, nem kell kiállnod a sakkozó ovisokkal. Nekik azonban versenyük lesz most március 12-én. Nem is akármilyen: egy országos sakkbajnokságon mutatják meg a legifjabb sakkozók ezen a vasárnapi napon, hogy mit is tudnak már művelni a sakktábla pepita csataterén. A bajnokság ugyan nevében hordozza a "nemhivatalos" szót, mert a rendezők fenntartanak egy kis könnyítési lehetőséget a szokványos versenyszabályokhoz képest, de ettől még hidd el, örülhetsz, hogy a legügyesebb ovisokkal nem kell összemérned sakktudásod. 

A versenynek a Kőbányai Kőrösi Kulturális Központ ad otthont, és a Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola (www.sakkmatyi.hu) szervezi. Nem most először, a rendezvény már 17 éves hagyománnyal rendelkezik. S míg a gyerekek többségének érthető módon ez még csak első sakkos szárnypróbálgatása, addig a várható "élmezőny" bizony már több éves(!) sakkversenyzői rutinnal rendelkezik. Nem is véletlen, hogy a korábbi évek bajnokai között volt például az azóta korosztályos Európa bajnok és Fide mesterré vált Krstulovic Alex, vagy a lány létére fiúk között sokszoros magyar bajnoki címet szerző Karácsonyi Kata is.

A mostani megmérettetés is izgalmasnak ígérkezik. Még nem zárult le a nevezés, de legalább 50 óvodás már biztos, hogy sakk-asztalhoz ül vasárnap. 

www.sakkovi.hu/ovisbajnoksag

Ádám Olga

Last modified on Monday, 13 March 2017 10:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Zajlik a munka
Föld út

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia