Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hosszú Katinka a nagy sportágválasztón szeptember 16-17-én

Rate this item
(1 Vote)

Száz sportágat vonultat fel szeptember 16–17-én a XIX. budapesti nagy sportágválasztó, melynek helyszíne hagyományosan kőbányai Merkapt Sportközpont. A rendezvényen olimpiai közönségtalálkozókat is tartanak. A rendezvény második napján, szombaton délután két órától Hosszú Katinka tartja meg motivációs előadását.

A tanévkezdéssel csaknem egyidejűleg, a hónap elején kezdődött a nagy sportágválasztó rendezvénysorozata Pakson és Szombathelyen, hogy aztán szeptember 16–17-én Makón folytatódjék a regionális nagy sportágválasztó, és a sort szeptember 23–24-én Siófok és Szentes zárja.

Természetesen a főváros sem marad sportágválasztó esemény nélkül: a hét végén ismét benépesül Budapest X. kerületében a Merkapt Sportközpont. Az olimpiai sportolók fogadása óta, szeptember 16–17-én ott találkozhat először a széles nagyközönség a Rio de Janeiró-i olimpiai hőseivel, akikkel lehetősége lesz a beszélgetésre, fénykép készítésére.  A rendezvény második napján, szombaton délután két órától Hosszú Katinka tartja meg motivációs előadását. A sztárúszónő mellett a vendégek között üdvözölhetik az érdeklődők Csipes Tamarát, Földházi Zsófiát, Kapás Boglárkát, Keszthelyi Ritát, Szabó Gabriellát, Szász Emesét, Szücs Gabriellát, Tóth Ildikót, Imre Gézát, Mike Róbertet, Somfai Pétert és további olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókat.

A nagy sportágválasztó-rendezvényeken a megjelenő sportágakat ingyen lehet kipróbálni szakemberek, edzők segítségével. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a korának, testfelépítésének legmegfelelőbb sportágat.

A szeptember 16–17-i budapesti nagy sportágválasztón a sportági paletta igen széles: nyári és téli sportágak, küzdő-, labdasportok, egyéni- és csapatsportágak, vizes és „szárazföldi”, klasszikus és újdonságnak számítók egyaránt képviseltetik majd magukat igazi sport-kalandparkká változtatva a helyszínt. Az eseményen kipróbálhatóak az olimpiai és nem olimpiai, versenysportként vagy szabadidős sportként űzhetők egyaránt.

A 9–17 óra között nyitva tartó rendezvény első napja elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoké, szombaton pedig a nagyközönséget, a családokat várják a szervezők.

További információ: www.sportagvalaszto.hu és www.facebook.com/sportagvalaszto

Forrás: Sportagvalaszto.hu, LigetPress

Last modified on Sunday, 18 September 2016 17:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Építési terv
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Az iskola

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia