Logo
Print this page

Nemzetközi kosárlabda torna a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban január 22-24. között

Rate this item
(2 votes)

Nemzetközi kosárlabda tornának ad otthont a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia január 22-24. között. Az U14 Central European Youth Basketball League (CEYBL) elnevezésű rendezvény 2. fordulójának mérkőzései ingyenesen megtekinthetőek a helyszínen, a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban, valamint videó-csatornán, ahol minden mérkőzést élőben közvetítenek.

Időpont: 2016. január 22. - január 24.
Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, 1103 Budapest, Kőbánya Kada utca 27-29.
Az esemény Facebook oldala IDE kattintva érhető el.

A tornáról Hajdu Péter, a Kőbányai Darazsak elnöke a kezdo5.hu portálnak elmondta, hogy az U14-es CEYBL torna sok szempontból mérföldkő lesz a Zsíros Akadémia életében. Az elmúlt bajnoki évben az egyesületük életében lezárult a "tömegesítés" szakasza. A TAO bevezetésének köszönhetően több edzővel, megnövekedett edzéslehetőséggel, valamint megduplázódott gyermeklétszámmal dolgozhatnak. Mára széles alapokkal rendelkezik a klub, elérhetővé vált a nemzetközi szereplés.

Meg akarják mutatni, hogy képesek egy nemzetközi tornát színvonalasan, minden igényt kielégítve megrendezni és hogy érdemes az egyesületnél kosárlabdázni. Kőbányának is tartoznak azzal, hogy színvonalas rendezvény színhelye legyen a kerület.  A Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok pedig méltó körülményeket teremt az ilyen színvonalú mérkőzések lebonyolításához kényelmes és tágas öltözőivel, fürdőivel és egész infrastruktúrájával. Emeli a torna rangját, hogy dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere elvállalta a fővédnökséget.

Hajdu Péter meglátása szerint az egyesületnél vannak olyan játékosok, akik - ha komolyan veszik a munkát, szép jövő előtt állnak. Ehhez az akadémia minden rendelkezésre álló segítséget meg fog adni. A legfontosabb, hogy ezekből a gyerekekből minél több kőbányai játékos férjen be azokba a válogatottakba, melyek Budapest néven indulnak a különböző korosztályokban. Reményei szerint a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia - névadójához méltóan - több olyan játéktudású játékost fog nevelni, amilyen Zsizsi bácsi volt a maga idejében.

A riport teljes terjedelmében EZEN a linken olvasható el.

Forrás: kezdo5.hu, darazsak.hu, az esemény Facebook oldala

Last modified on Monday, 25 January 2016 08:56
Édua Infomédia