Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pelikán nyerte a Kőbányai Bringapark Kupát

Rate this item
(1 Vote)

Kőbányán zárult december 13-án a Cyclo-Cross Magyar Kupa, ahol Pelikán János futamgyőzelmével a Kupa összetett aranyát is bezsebelte. A Kőbányai Bringapark Kupát elit nők között a master Európa bajnok Cseh Veronika nyerte. 

 

Futamról futamra egyre többen vannak a hazai cyclo-cross versenyeken, és ez alól a hétvégi Kőbányai Bringapark Kupa sem volt kivétel. Húsz kategóriában közel kétszázan vállalkoztak a vacogós kihívásra, ami egyben a Cyclo-Cross Magyar Kupa lezárása is volt.

A sártenger ezúttal elmaradt, cserébe alig emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet. A délelőtti gyerek futamok után besűrűsödött a köd, és a délutáni rajtok kategóriáinak is jutott a kellemes 2°C-ból. A hidegnek köszönhetően kellően kemény maradt a pálya ahhoz, hogy a novemberi sárfürdőt ezúttal ne kelljen élveznie a versenyzőknek. A latyakban már bizonyító pályát néhány apró változtatással sikerült tovább javítani a szervező Kőbányai Torna Clubn és a Vuelta Sportiroda csapatának.

 

Elit kategóriában Pelikán János (Utensilnord Continental Cycling Team) meggyőző, közel egy perces előnnyel ért célba Búr Zsolt (Pace Cafe and Bike) és Wouter Cleppe (Alpinbike Team) előtt. Az ózdi, veszprémi és kőbányai állomások után az utolsó fordulót jelentő 8. Kőbányai Bringapark Kupán hirdették ki az 2015/16-os szezon Cyclo-Cross Magyar Kupa összetett eredményeket is. A három futam után élen álló Pelikán kőbányai győzelmével megőrizte vezető helyét az összetettben, megelőzve Búr Zsoltot és Hacsi Ákost (Team3K). Nőknél a futamon és összesítés után is Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5), Tache Marike (Kőbányai Torna Club SE), Göltl-Zelenij Linda (PCCC) lett a sorrend.

A verseny egyik erőssége ez alkalommal is a helyszín egyre fejlődő infrastruktúrája volt: a versenyzőket még nagyobb, fűtött öltöző, zuhanyzó, meleg leves és sült gesztenye várta. A bringamosókra most kevésbé volt szükség, mint novemberben, de a tea talán még inkább fogyott. A jó hangulathoz – a Mikuláson túl - nagyban hozzájárult a szánkó dombon elhelyezett szurkolói bázis is, ami sokaknak segítettek az emelkedő leküzdésében.  Az eseményt most is kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol ebben a fordulóban már tízen ugratták át a lécet. Végül 45 centiméterrel Soós Tamás (Cube-Csömör) nyert.

A szezon utolsó cyclo-cross versenye 2016. január 10-én a Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság lesz, amire a szervezők minden eddiginél több szurkolót várnak.

Eredmények:

Felnőtt férfi
1. Pelikán János - Utensilnord: 1:00:20
2. Búr Zsolt - Pavé Bike&Cafe: 1:01:1
3. Woulter Cleppe - Alpinbike Team: 1:02:50

Felnőtt nő
1. Cseh Veronika - Alpinbike Team Endura Giant High5: 0:51:43
2. Tache Marike - Kőbányai Torna Club: 0:44:00
3. Göltl-Zelenij Linda - PCCC: 0:45:33

A részletes eredmények megtekinthetők az esemény honlapján: vuelta.hu/bringapark-kupa

Vuelta Sportiroda

Last modified on Tuesday, 15 December 2015 13:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
A Mély tó
Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Építik a tavat
Régi kép
Régi újhegyi kép
Föld út
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia